Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 21:42

Σεμινάριο για την υλοποίηση προγράμματος μεταναστών στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας

Σεμινάριο για την υλοποίηση προγράμματος μεταναστών στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας

Σεμινάριο για την υλοποίηση προγράμματος καθοδήγησης για νέους μετανάστες και πρόσφυγες θα κάνει το Κέντρο Νέων Καλαμάτας στην Πλατεία Οθωνος 10 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας στον 1ο όροφο.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους νέων και άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται σε θέματα μεταναστών και προσφύγων. Αυτό θα γίνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 5 - 8 μ.μ. και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 10 π.μ. – 6 μ.μ.

Το σεμινάριο έχει ως στόχους: την παρουσίαση του προγράμματος προσωπικής καθοδήγησης (mentoring) για νέους πρόσφυγες και μεταναστευτικής καταγωγής «MentorPower», την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, την εκπαίδευση των συμμετεχόντων ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν οι ίδιοι, παρόμοια προγράμματα μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (25) και η επιλογή γίνεται με σειρά προτεραιότητας ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους που ανήκουν σε κάποια από τις ομάδες που αναφέρονται παραπάνω. 

Για αιτήσεις συμμετοχής: www.ngokane.org και για πληροφορίες:  27211 10740 (Δευτέρα – Παρασκευή 10 – 4 μ.μ.). Οι αιτήσεις κατατίθενται ως τις 5 Δεκεμβρίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 7 Δεκεμβρίου. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν με τη λήξη του σεμιναρίου βεβαίωση συμμετοχής στο σεμινάριο και τον οδηγό υλοποίησης του προγράμματος «MentorPower» σε ηλεκτρονική μορφή.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν.

Το πιλοτικό πρόγραμμα προσωπικής καθοδήγησης (mentoring) σε νέους πρόσφυγες και μεταναστευτικής καταγωγής «MentorPower» δημιουργήθηκε και δοκιμάστηκε πιλοτικά σε 6 χώρες, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Ελβετία, στο πλαίσιο σχεδίου διάρκειας 2 ετών, υπό τη δράση ΚΑ2 "Στρατηγικές Συμπράξεις στον Τομέα της Νεολαίας" του Ευρωπαϊκού Μαθησιακού προγράμματος ERASMUS+ και στοχεύει στην υποστήριξη, την ενδυνάμωση και την κοινωνική ενσωμάτωση νέων που προέρχονται από διαφορετικές χώρες.