Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 21:32

Απαξιωμένα τα δημόσια ΚΤΕΟ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Σε πλήρη απαξίωση βρίσκονται τα δημόσια ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κινδυνεύουν με κλείσιμο αν δεν πάρουν πιστοποίηση: Αυτό καταγγέλλει στην "Ε" ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας, Δημήτρης Φαββατάς, και καλεί τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να δώσει λύση.
«Παρότι δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ για αλλαγή και αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού, απαξιώνονται τα δημόσια ΚΤΕΟ, υπολειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό», σημείωσε ο κ. Φαββατάς. Ανέφερε ότι υπάρχουν 4 υπάλληλοι στη Λακωνία, 3 στην Αρκαδία και λίγοι στη Μεσσηνία - οι οποίοι μάλιστα «γράφουν με το χέρι το δελτίο του ΚΤΕΟ, γιατί παρότι άλλαξαν τα μηχανήματα, δεν άλλαξαν τη μηχανογράφηση. Στο δε ΚΤΕΟ της Μεσσηνίας δεν υπάρχει γραμματέας, καθώς λήγει η απόσπαση της υπαλλήλου».
Ο πρόεδρος των εργαζομένων επεσήμανε ότι «έχουν ενημερωθεί ο περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες για την ανάγκη πλήρους στελέχωσης με προσωπικό» και σημείωσε: «Πρέπει να υπάρχουν ίδιοι κανόνες λειτουργίας, να μπορούν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά και να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Είναι υπηρεσία που φέρνει χρήματα στα ταμεία της Περιφέρειας».
Τόνισε με ανησυχία ότι «αν δεν πάρουν πιστοποίηση έως τον Ιούλιο του 2012, θα κλείσουν» και κάλεσε τον κ. Τατούλη να δώσει αγώνα για την πιστοποίηση. Ανέφερε ακόμη ότι «από 23 ευρώ που είχε το παράβολο, πήγε στα 40 ευρώ, και αν δεν υπάρχουν τα δημόσια ΚΤΕΟ θα αυξηθεί κι άλλο» - ενώ εξέφρασε το φόβο του πως «θα έχουν την ίδια κατάληξη με τον ΟΣΕ».
Ο κ. Φαββατάς διαφώνησε με την προοπτική να δοθούν σε ιδιωτική εταιρεία για να λειτουργήσουν, τώρα μάλιστα που δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ για τον εκσυγχρονισμό τους. Ζήτησε «να ανατεθούν άμεσα και τα 5 ΚΤΕΟ της Περιφέρειας σε εταιρεία για να πάρουν πιστοποίηση», και σημείωσε πως πρέπει να σταματήσει η υπολειτουργία τους που οδηγεί σε προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών με συνωστισμό και γκρίνιες.