Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 13:24

Κοινή ανακοίνωση των εργαζόμενων στους φορείς που καταργούνται

Γράφτηκε από την


ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ   ΠΟΣΠΕΡΤ–Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.-Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ   ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ -ΔΗΜΗΤΡΑ–ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.-ΕΛΟΤ- ΕΓΝΑΤΙΑ-ΜΟΔ-ΔΕΠΑΝΟΜ-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ-ΑΠΕ ΜΠΕ

Οι εργαζόμενοι Δημοσίων Οργανισμών και Φορέων που καταργούνται η συρρικνώνονται και οδηγείται το προσωπικό τους στην απόλυση άμεσα η έμμεσα (με την εργασιακή εφεδρεία και την «επαναξιολόγηση»), πραγματοποιήσαμε μία ακόμα κοινή σύσκεψη την 23η Σεπτεμβρίου στον ΟΣΚ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι δεκάδων Σωματείων Δημοσίων φορέων που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης για απολύσεις-«εργασιακή εφεδρεία». Εκτιμήσαμε ως σημαντικό βήμα του αγώνα μας την κινητοποίηση χιλιάδων συναδέλφων την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή και επικρίναμε για ακόμα μία φορά τη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών που είναι επιεικώς αναντίστοιχη με την επίθεση που δεχόμαστε(η απεργία της 5ης Οκτωβρίου να γίνει Πανεργατική).  Τονίζουμε και πάλι ότι :
Τα πρωτοφανή αυτά μέτρα –που καθημερινά αυξάνονται, εξαπλώνονται και επιταχύνονται-  δεν έχουν σε καμία περίπτωση σαν σκοπό «την ορθολογική αναδιάρθρωση των Δημόσιων Οργανισμών και Φορέων», αλλά γίνονται με δύο στόχους :  1. την δραστική συρρίκνωση και διάλυσή τους, την παράδοση του αντικειμένου τους στα μεγάλα επιχειρηματικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και τη μετακύλιση βασικών υποχρεώσεων του Κράτους και του αντίστοιχου κόστους στο λαό και πάλι. 2. Την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο αλλά και το στενό Δημόσιο τομέα, άμεσα και έμμεσα , μέσω του αντιδραστικού μέτρου της εργασιακής  εφεδρείας !!  Αυτούς τους στόχους εξυπηρετεί και η εκστρατεία κατασυκοφάντησης των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά και της τεχνητής αντιπαράθεσης με τους συναδέλφους μας στον ιδιωτικό τομέα. Στην πραγματικότητα όλοι βρισκόμαστε στο στόχαστρο των εφιαλτικών για εμάς σχεδιασμών κυβέρνησης-Τρόϊκας και επιχειρηματικών ομίλων, που θέλουν «να φορτώσουν την κρίση τους στις πλάτες μας».

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.
Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα.
Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα νέα «χαράτσια», αλλά τους τα επιστρέφουμε μέσω των Σωματείων μας.

Την κρίση να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που την προκάλεσαν.

Στα πλαίσια του συντονισμού της δράσης μας  ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:


Την ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 9 πμ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ σε κάθε χώρο εργασίας και στις 11 πμ. ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ μέχρι τέλος ωραρίου.
ΟΛΗ την εβδομάδα πολύμορφες κινητοποιήσεις σε κάθε χώρο(απεργίες, καταλήψεις, στάσεις εργασίας). Δεν επιτρέπουμε στις Διοικήσεις να στείλουν λίστες εφεδρείας-απόλυσης ούτε με έναν συνάδελφο !
Την ΤΡΙΤΗ  27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΣΚ(Φαβιέρου 30 κοντά στο Μετρό «Μεταξουργείο»).
Την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 6 μμ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και πορεία στη ΒΟΥΛΗ. Θα ακολουθήσει ΣΥΝΑΥΛΙΑ τις 7.30 μμ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ(κάτω πλατεία) με τη φιλική συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών.
ΣΥΣΚΕΨΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/9 στις 1μμ. στον ΟΣΚ.

ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ
ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ - Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ


NEWSLETTER