Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016 11:11

Ενημέρωση μαθητών στους Γαργαλιάνους για την κυκλοφοριακή αγωγή 

Ενημέρωση μαθητών στους Γαργαλιάνους για την κυκλοφοριακή αγωγή 

Διάλεξη-ενημέρωση κυκλοφοριακής αγωγής σε 60 περίπου μαθητές του Γυμνασίου Γαργαλιάνων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας.

Η εκδήλωση έγινε μετά από πρόσκληση του διευθυντή του γυμνασίου Παντελή Μπαζάνου και ενημερώθηκαν οι μαθητές της β' και γ' τάξης σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα τροχαία ατυχήματα, τα μοτοποδήλατα και το κράνος, στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλεται για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα.

Η ενημέρωση έγινε από το διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας Βασίλη Παρασκευόπουλο και τους συνεργάτες του. Αναλύθηκαν προφορικά και με τη χρήση βίντεο στους μαθητές -αυριανούς οδηγούς- οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο δρόμο και οι τρόποι με τους οποίους θα τους αποφύγουν. Από την πλευρά της η Τροχαία επισημαίνει ότι θα συνεχίσει μέσα από παρόμοιες εκδηλώσεις την προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να βρεθεί ο αστυνομικός δίπλα στον πολίτη, στην κοινωνία και να προσφέρει με όποιο τρόπο μπορεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γεγονός αρκετά ελπιδοφόρο στη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των Ελλήνων οδηγών την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και την γενικότερη αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων.

Κ.Μπ.