Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2017 13:36

Είπαν τα κάλαντα στον Νίκα

Μικτή χορωδία, αποτελούμενη από οπλίτες του 9ου Συντάγματος Πεζικού και σμηνίτες της 120 ΠΕΑ, έψαλε χθες το πρωί τα κάλαντα για την Πρωτοχρονιά στο δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα.

Η χορωδία απέδωσε, επίσης, επίκαιρα τραγούδια της εποχής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Οδυσσέα Ξηρόκωστα.

Αργότερα το μεσημέρι, αγόρια και κορίτσια ντυμένα με παραδοσιακές ενδυμασίες είπαν τα κάλαντα στο δήμαρχο εκ μέρους του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας. Συνοδεία των μουσικών Νικόλαου Πράσινου, Σταυρούλας Πράσινου και Πόπης Βαζαίου, τα παιδιά χόρεψαν και παραδοσιακούς χορούς.

Μαζί με τις ευχές, ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας πρόσφερε στο δήμαρχο και παραδοσιακά λαλάγγια τα οποία είχαν παρασκευάσει προχθές τα μέλη του, σε βιωματικό εργαστήρι, μαζί με παιδιά της Δημοτικής Κοινότητας.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας ενημέρωσε ότι στη Βέργα, στο πάρκο του Αλμυρού, έχει προγραμματιστεί η κατασκευή παιδικής χαράς. Επίσης, πληροφόρησε πως έχουν προϋπολογισθεί τα χρήματα για την κατασκευή Παιδικού Σταθμού στο χώρο στάθμευσης του πάρκου του Αλμυρού, ο οποίος θα διαθέτει και αίθουσα για εκδηλώσεις. Προϋπόθεση κατασκευής του Σταθμού είναι η ολοκλήρωση του Σχεδίου Πόλης Παραλίας Βέργας.