Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 07:41

Ο αγιασμός των υδάτων σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Τριφυλία 

Ο αγιασμός των υδάτων σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Τριφυλία 

Στο σημείο μπροστά από το Λιμεναρχείο πραγματοποιείται σήμερα, ανήμερα των Θεοφανίων, ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Στην εκκλησία της Ανάληψης, στη Δυτική Παραλία, τελείται το πρωί η θεία λειτουργία και ο μέγας αγιασμός των Θεοφανίων, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου. Μετά από πομπή, στις 11, θα τελεστεί από τον κ. Χρυσόστομο, ο αγιασμός των υδάτων, στη δυτική πλευρά του λιμανιού, στο χώρο μπροστά από το Λιμεναρχείο.

 

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Από τη γέφυρα του ποταμού Παμίσου θα γίνει σήμερα αγιασμός των υδάτων στη Μεσσήνη.

Μετά τη θεία λειτουργία, η πομπή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, από το χώρο της συμβολής των οδών δημάρχου Σταύρου Τσούση και Καρατζά, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά τον αγιασμό των υδάτων, θα απευθύνουν ευχές και χαιρετισμό, ο αρχιερατικός επίτροπος Μεσσήνης Κωνσταντίνος Μελισσουργός και ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.

 

ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Με τον καιρό να έχει αγριέψει αρκετά, η Τριφυλία προετοιμάζεται να γιορτάσει τα Θεοφάνια. Ετσι μόνο εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, καθώς κυριαρχούν το κρύο και η βροχή, θα πραγματοποιηθούν οι υπαίθριες εκδηλώσεις με τον καθαγιασμό των υδάτων. 

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον αγιασμό των υδάτων, ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στην θεία λειτουργία που θα γίνει στο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κυπαρισσία και στον αγιασμό ο οποίος θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά τις 10 το πρωί. Και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, λίγο αργότερα θα γίνει και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της πόλης.

Στα Φιλιατρά έχει προγραμματιστεί να γίνει ο αγιασμός των υδάτων στο φλωρεντιανό σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 11 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι στο μικρό λιμανάκι στον Αγρίλη.

Στους Γαργαλιάνους στις 10.15 θα γίνει ο αγιασμός στην παλιά δεξαμενή της πόλης, ενώ στις 11 στο λιμάνι του Μαράθου.

Στον Αετό ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει λίγοι μετά τις 10 το πρωί στο κεφαλόβρυσο του χωριού, που βρίσκεται μια μεγάλη δεξαμενή κάτω από τα πλατάνια.

Κ.Μπ.