Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 15:33

Παραμένει αρχιπύραρχος ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Χαρ. Χιόνης

Γράφτηκε από την
Παραμένει αρχιπύραρχος ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Χαρ. Χιόνης

 

Με την αποστρατεία, μεταξύ άλλων, του επιχειρησιακού υπαρχηγού και του επιτελάρχη, ξεκίνησαν οι τακτικές κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Συγκεκριμένα, συνεδρίασε το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος και έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τον αντιστράτηγο Π.Σ. Θανάση Σερεντέλλο, στον οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ διατηρητέος κρίθηκε ο υπαρχηγός Υποστήριξης, αντιστράτηγος Π.Σ. Σωτήρης Τερζούδης - ο οποίος είχε αντικαταστήσει πρόσφατα τον νυν αρχηγό, Βασίλη Καπέλιο, μετά την παραίτηση τον περασμένο Σεπτέμβριο του τέως αρχηγού Γιάννη Καρατζιά.

Πλέον, στη θέση του επιχειρησιακού υπαρχηγού τοποθετείται ο υποστράτηγος Γιάννης Βασιλειάδης, ο οποίος προήχθη στον βαθμό του αντιστρατήγου Π.Σ.

 

Το Συμβούλιο έκρινε, επίσης, ευδοκίμως τερματίσαντες τους υποστρατήγους Π.Σ. Στέφανο Σπανέα και Θεοδόση Δημακογιάννη. Μεταξύ των υποστράτηγων οι οποίοι κρίθηκαν διατηρητέοι είναι και ο Κωνσταντίνος Γιόβας, ο οποίος πέρυσι το Φεβρουάριο ανέλαβε τα καθήκοντα του διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής και στη θέση του ως διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου είχε τοποθετηθεί ο αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιόνης - τον οποίο το Συμβούλιο έκρινε διατηρητέο. 


NEWSLETTER