Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 16:26

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στις ΔΕΥΑ για προσλήψεις στη ΔΕΥΑΚ 

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στις ΔΕΥΑ για προσλήψεις στη ΔΕΥΑΚ 

 

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκίνησε χθες το Σωματείο ΔΕΥΑ Μεσσηνίας απαιτώντας προσλήψεις στη ΔΕΥΑΚ. Το Σωματείο υποστηρίζει ότι οι αγώνες του αφορούν «την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων με μόνιμο προσωπικό», ώστε «να μην απαξιωθεί η ΔΕΥΑΚ και να παραχωρήσει στη συνέχεια το σύνολο σχεδόν των αρμοδιοτήτων της σε ιδιώτες». Να σημειωθεί πάντως ότι στις 11 του μήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας αποφάσισε ομόφωνα για 13 νέες προσλήψεις. 

Εν τω μεταξύ, χθες συμβασιούχοι της επιχείρησης, με τη συμμετοχή του Δ.Σ. του Σωματείου, συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Καλαμάτας και συνάντησαν το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου «τέθηκε το αίτημα για πάγιες και μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς και η πορεία εξέλιξης του ομόφωνου αιτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου για παράταση των συμβάσεων». Επίσης στη συνάντηση απαιτήθηκε από το Δ.Σ. του Σωματείου «παρέμβαση του δημάρχου ώστε να τροποποιηθεί ο οργανισμός στην κατεύθυνση της στελέχωσης των υπηρεσιών σε εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό με μόνιμες θέσεις εργασίας». 

Τέλος, στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας απευθύνεται κάλεσμα «σε σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους μικροεπαγγελματιών, ώστε από κοινού να συνταχθεί αίτημα διαφορετικής τιμολογιακής πολιτικής σε μακροχρόνια ανέργους, ΑΜΕΑ και κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση».