Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 18:04

Συνέλευση και πίτα από την Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας  

Συνέλευση και πίτα από την Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας  

Η ετήσια γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας έγινε την περασμένη Τετάρτη. Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία: του βουλευτή Μεσσηνίας Πέτρου Κωνσταντινέα, της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη, του αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας Περικλή Μαντά, του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, του αντιδημάρχου Ανάπτυξης  Δημήτρη Βεργόπουλου, της περιφερειακής συμβούλου Αντωνίας Μπούζα, του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιου Κουράση, του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Θεόδωρου Μπομπόνη, του προέδρου της ΕΤΑΠ Παύλου Κρανιώτη, του επικεφαλής του συνδυασμού "Νέου Επιμελητηρίου" Γιώργου Γκούμα, του επιμελητηριακού συμβούλου Δημήτρη Αδαμόπουλου, του προέδρου των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Γεώργιου Λουκά, των προέδρων και μελών των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων - μελών.   

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο που παρήγαγε η Ομοσπονδία την περασμένη χρονιά, αλλά και στους στόχους που έχουν τεθεί για το νέο έτος. Συγκεκριμένα ανέφερε: "Το 2016 ήταν μια ακόμη πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας και κατ’ επέκταση για τον επιχειρηματία και την επιχειρηματικότητα. Ζητήματα όπως το ασφαλιστικό – φορολογικό – κόκκινα δάνεια, ενεργοποίησαν μια σειρά κινητοποιήσεων από κοινωνικούς φορείς – επιστημονικούς φορείς και παραγωγικές τάξεις. 

Σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις η Ομοσπονδία ΕΒΕΣ Νομού Μεσσηνίας οργανώνοντας, συνδιοργανώνοντας ή συμμετέχοντας, κατέθεσε προτάσεις και ένωσε τη φωνή της με όλους τους κοινωνικούς φορείς, υποστηρίζοντας πάντα ότι θα πρέπει επιτέλους να ληφθούν υπόψιν οι προτάσεις των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών μας οργάνων, που είναι αποτέλεσμα μελετών που έχουν πραγματοποιήσει εξειδικευμένα ινστιτούτα σε συνεργασία με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά και την επιχειρηματικότητα. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στην προσπάθειά μας να επιτελέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον σκοπό μας, διοργανώσαμε ενημερωτικές ημερίδες με επίκαιρα ζητήματα, αναπτύξαμε δράσεις, συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, υλοποιήσαμε, σε συνεργασία με τα σωματεία – μέλη μας, επιμορφωτικά αλλά και εξειδικευμένα σεμινάρια, αναπτύξαμε συνεργασίες με τις όμορες ομοσπονδίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πιστεύοντας ότι ο μόνος δρόμος είναι η εξωστρέφεια, οι συνέργειες και οι συνεργασίες. Στόχος μας δεν ήταν και δεν είναι η προβολή της Ομοσπονδίας ως φορέα, αλλά του σημαντικού ρόλου που μπορεί να επιτελέσει (σε συνεργασία βέβαια με τους θεσμοθετημένους φορείς του νομού μας) στην ενίσχυση και στην επίλυση προβλημάτων της επιχειρηματικότητας. Το 2017 οφείλουμε ως ΔΣ της Ομοσπονδίας να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, να θέσουμε στόχους, να διεκδικήσουμε, να κάνουμε πιο σημαντικά βήματα. Οι στόχοι είναι καταγεγραμμένοι μέσα από το σχέδιο δράσης 2016 - 2018 που παρουσιάσαμε πριν από μερικούς μήνες. Αλλωστε εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο".