Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 17:10

Το Βραβείο Κοινού στο Λύκειο Μεσσήνης

Το Βραβείο Κοινού στο Λύκειο Μεσσήνης

Το Βραβείο Κοινού κέρδισε το Λύκειο Μεσσήνης πριν λίγες μέρες για την παράστασή του «Εκκλησιάζουσαι», που ανέβασε στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, τους οποίους διοργάνωσαν με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας για 3η συνεχόμενη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη (Θεσσαλονίκη). 

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 600 μαθητών από 25 γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας και της Ομογένειας ολοκληρώθηκαν οι αγώνες. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο θέατρο, τη μουσική, την ποίηση, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το βίντεο. Την τελευταία ημέρα έγινε η τελετή απονομής των βραβείων. Στην τελετή συμμετείχαν και οι μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι παρουσίασαν ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο. Στη συνέχεια δόθηκαν τα βραβεία όλων των κατηγοριών. Την τελετή απονομής παρουσίασε ο Παναγιώτης Κουντουράς.

Η μετάφραση του κλασικού έργου ήταν του Γιάννη Χατζηχαραλαμπίδη, η σκηνοθεσία του Νίκου Φουσιάνη, η επιμέλεια της παράστασης της Αγγελικής Ρακιντζή. Επαιξαν οι: Αμαλία Ηλιοπούλου, Γιώργος Μπλάνας, Νίκος Ανδριανόπουλος, Ελένη Αλεβίζου, Νίκη Πούπουζα. Στο χορό ήταν οι: Αναστασία Αλεβίζου, Ελένη Αλεβίζου, Κατερίνα Αποστολοπούλου, Μαρία Δημητρακοπούλου, Σταυρούλα Ζαχαρόγιαννη, Σαβίνα Ζέππου, Δήμητρα Μιχαλοπούλου, Βασιλική Πετρουλάκη, Νίκη Πούπουζα, Χριστίνα Ρουμελιώτη, Μπέσσυ Τόσκα, Ηλέκτρα Φωτοπούλου. Αντρες: Βασίλης Οικονομόπουλος, Βασίλης Πετρουλάκης, Θεόδωρος Στασινόπουλος, Παναγιώτης Φιλόπουλος. Γριές: Μαρινίκη Καραδήμα, Αναστασία Αλεβίζου, Ολγα Λαμπροπούλου.