Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 17:16

Διαγωνισμός Ορθογραφίας στο Γυμνάσιο Μεσσήνης 

Διαγωνισμός Ορθογραφίας στο Γυμνάσιο Μεσσήνης 

Τον 1ο Παμμεσσηνιακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας διοργανώνει το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση της αγάπης για τη Γλώσσα και την άρτια έκφραση.  

Ο διαγωνισμός θα γίνει σε 3 φάσεις: η 1η φάση θα διεξαχθεί αύριο στις 12.30 το μεσημέρι στα σχολεία των μαθητών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Οι δύο πρώτοι μαθητές από κάθε τάξη και όσοι θα ισοβαθμήσουν θα περάσουν στη β’ φάση. Η 2η φάση θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης. Οι 5 πρώτοι μαθητές από κάθε τάξη, καθώς και οι ισοβαθμήσαντες, θα προκριθούν για τον τελικό. Η 3η φάση θα διεξαχθεί και πάλι στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης την Κυριακή 19 Μαρτίου στη 1.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου παρουσία γονέων, φίλων και όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον τελικό του διαγωνισμού.

Ο πρώτος από κάθε τάξη θα πάρει ως βραβείο ένα τάμπλετ, ενώ οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στον τελικό θα πάρουν δώρο ένα λεξικό. Ολοι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής.