Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 20:47

Ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στην Καλαμάτα

Ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στην Καλαμάτα

Ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με θέμα «Θέλω να γνωρίζω! Ασφαλής χρήση του διαδικτύου" στις 6 μ.μ.

Η διοργάνωση είναι: του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας Δήμου Καλαμάτας, της "Φάρις", της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Συνεργάζονται: ΚΕΠΕΨΥ, Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, ΤΕ Μεσσηνίας Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει παιδιά, γονείς και επαγγελματίες σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου μέσα από την παρουσίαση των παρακάτω θεματικών ενοτήτων: «Ηλεκτρονική ταυτότητα και ηλεκτρονικά αποτυπώματα» (ομιλητής Πάνος Πετρόπουλος περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου), «Δράσεις πρόληψης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου που αφορούν σε παιδιά και γονείς» (Μελίνα Λάππα κοινωνιολόγος και στέλεχος πρόληψης του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας), «Προβληματισμοί και διαπιστώσεις στον τομέα της ασφαλούς πλοήγησης στη Μεσσηνίας» (Αγγελική Ρουμελιώτου επιμελήτρια ανηλίκων), «Διασύνδεση γενεών μέσα από ένα ωφέλιμο διαδίκτυο» (Γιώργος Κορμάς γιατρός, υπεύθυνος γραμμής βοηθείας Ελληνικού Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου).