Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 08:33

Φιλιατρά: Κλοπή χαλκού από μετασχηματιστή

Φιλιατρά: Κλοπή χαλκού από μετασχηματιστή

 

Στην συνηθισμένη πλέον περιοχή Κοκκινιά στην Γιόλακα Φιλιατρών χτύπησαν για ακόμη μια φορά οι κυνηγοί χαλκού καταστρέφοντας τρεις μετασχηματιστές της ΔΕΗ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιους από αυτούς τους μετασχηματιστές είναι η 3η και η 4η φορά που τους καταστρέφουν για να κλέψουν τον υψηλής ποιότητας χαλκό που έχουν στο εσωτερικό τους.

Το χτύπημα σημειώθηκε μεταξύ 1-4 χθες τα ξημερώματα όπως υπολογίζεται και οι δράστες έδρασαν με τον γνωστό τους τρόπο. Αφού σκαρφάλωσαν στις κολόνες στο ύψος που είναι οι μετασχηματιστές, ξεβίδωσαν τις βίδες που έχουν στην βάση τους, τους έδεσαν και τους τράβηξαν με όχημα. Από την πτώση κόβονται τα καλώδια και έτσι πέφτοντας στο έδαφος δεν έχουν ρεύμα. Από εκεί και πέρα τους λύνουν και παίρνουν τον χαλκό.

Η κλοπή διαπιστώθηκε από παραγωγούς της περιοχής χθες το πρωί, καθώς εκεί βρίσκονται αρκετά θερμοκήπια. Αυτοί αντιμετωπίζουν και  το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς οι καλλιέργειες αυτές πρέπει να ποτιστούν, πρέπει να δουλέψουν τα μοτέρ για τον εξαερισμό και για την θέρμανση. 

Να τονίσουμε ότι για το συμβάν ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών που έσπευσε στο σημείο αναζητώντας στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών. Από το γραφείο του ΔΕΔΔΗΕ στα Φιλιατρά γίνεται προσπάθεια να βρεθούν άμεσα τα απαραίτητα υλικά ώστε να αντικατασταθούν οι μετασχηματιστές και να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Κ.Μπ.