Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 08:57

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας: Κηδεύεται σήμερα η Βαλεντίνα Τσάκα

Γράφτηκε από την
Η τελευταία πράξη της τραγωδίας: Κηδεύεται σήμερα η Βαλεντίνα Τσάκα

Στην Καλογερρόραχη, σήμερα στις 3 το μεσημέρι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, θα γραφτεί η τελευταία πράξη της οικογενειακής τραγωδίας που συγκλόνισε την περασμένη Παρασκευή ολόκληρη την Ελλάδα:

Η κηδεία της μικρής Χρυσοβαλάντας - Κωνσταντίνας Τσάκα, που ο πατέρας της σκότωσε στον ύπνο της με ένα πυροβολισμό στην πίσω μεριά του κεφαλιού και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του με το ίδιο δίκαννο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο 59χρονος πατέρας τους τελευταίους μήνες βασανιζόταν από εμμονές ότι είναι άρρωστος από καρκίνο. Εκανε ιατρικές εξετάσεις, αλλά δεν έδειξαν τίποτα. Αυτός ωστόσο συνέχιζε να πιστεύει ότι θα πεθάνει, και δεν ήθελε να αφήσει στους συγγενείς της γυναίκας του τη μικρή τους κόρη Βαλεντίνα, μαθήτρια Δ' τάξης του Δημοτικού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης. Η γυναίκα του είχε πεθάνει πριν από 5 χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας ορφανή από μητέρα τη Βαλεντίνα.

Η τραγωδία στη γειτονιά Μπεζεστένια της Μεσσήνης εξελίχθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, πριν η Ρουμάνα που φρόντιζε την Βαλεντίνα πάει στο σπίτι, όπως έκανε κάθε πρωί, για να την ετοιμάσει για το σχολείο. Χτύπησε το κουδούνι, αλλά κανείς δεν απάντησε. Επέμεινε, πήρε τηλέφωνο, αλλά και πάλι τίποτα. Ανήσυχη ειδοποίησε το θείο, τον αδελφό της μητέρας της μικρής, ο οποίος μένει στην Καλογερρόραχη και φρόντιζε για τις ανάγκες του κοριτσιού σαν να είναι δικό του, με αγάπη κι αφοσίωση γονιού. Αυτός ήταν και ο άνθρωπος που αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα, μπαίνοντας στο σπίτι, με κλειδαρά και συνοδεία αστυνομικών του τοπικού Τμήματος.

Ο παιδοκτόνος και αυτόχειρας τάφηκε το Σάββατο στη Μεσσήνη.


NEWSLETTER