Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 17:40

Εφιάλτης οι διαρρήξεις στην Μαραθόπολη

Εφιάλτης οι διαρρήξεις στην Μαραθόπολη

«Ζούμε ένα εφιάλτη» μας έλεγε χθες κάτοικος της Μαραθόπολης σχετικά με τις συχνές διαρρήξεις που έχουν σημειωθεί στο χωριό τους το τελευταίο διάστημα. Οι κάτοικοι είναι προβληματισμένοι και φοβισμένοι με τα συνεχόμενα κρούσματα που έχουν σημειωθεί στο χωριό τους και δεν μπορούν να ησυχάσουν.

Αυτό δε που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι οι διαρρήκτες δεν χτυπούν μόνο τις βραδινές ώρες, καθώς έχουν καταγραφεί κρούσματα κατά τις πρωινές, μεσημεριανές και βραδινές ώρες. Μάλιστα το ότι χτυπούν μέρα μεσημέρι δείχνει ότι πλέον έχουν αποθρασυνθεί πλήρως και δεν υπολογίζουν τίποτε. 

Μας τονίστηκε ακόμη ότι δεν τολμούν να φύγουν από το σπίτι τους και να πάνε στις δουλειές τους καθώς δεν ξέρουν τι θα βρουν πίσω, αφού τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται τις ώρες που οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν από αυτά. Φαίνεται ότι οι διαρρήκτες ξέρουν πότε ακριβώς να χτυπήσουν αφού αρκεί μια ολιγόωρη απουσία των ιδιοκτητών και βρίσκουν το χρόνο να τρυπώσουν στα σπίτια. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι προφανώς προηγουμένως παρακολουθούν το σπίτι που έχουν βάλει στόχο και όταν βρίσκουν την ευκαιρία μπουκάρουν.

Ολα αυτά έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής. Βέβαια η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή είναι συχνή, με τους ελέγχους να έχουν ενταθεί προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Κ.Μπ.