Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 18:14

Φεστιβάλ ”Kalamata Lindy Exchange" από την Πέμπτη

Φεστιβάλ ”Kalamata Lindy Exchange" από την Πέμπτη

Ξεκινά αύριο Πέμπτη, 11 Μαΐου η τετραήμερη σειρά εκδηλώσεων της χορευτικής κοινότητας "Kalamata Lindy Hop", με τίτλο "Kalamata Lindy Exchange". Το φεστιβάλ αυτό θα συνεργαστεί με το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Καρδαμύλης και θα παρουσιάσει δρώμενα από κοινού.

Το λίντυ χοπ είναι ένας χορός από την οικογένεια του σουίνγκ, με ρίζες στη νέγρικη παράδοση των δεκαετιών '20 - '30. Η κοινότητα του χορού εκτείνεται σε όλο τον κόσμο, ενώ υπάρχει και "Lindy Hop Greece", εδώ και κάποια χρόνια. 

Η πρώτη βραδιά θα γίνει την Πέμπτη στον Πεζόδρομο Αμφείας στις 7.30 μ.μ. με δωρεάν μάθημα από το "Lindy Hop Greece". Στις 9 μ.μ. θα αρχίσει συναυλία (ανοικτή για το κοινό) με την Ιngrid Lucia από τη Νέα Ορλεάνη και τη μπάντα της από τη Νορβηγία. Την επόμενη μέρα, Παρασκευή στις 7 μ.μ. θα αρχίσει από την Υπαπαντή ποδηλατοβόλτα με διάφορες στάσεις για χορό και ξενάγηση σε όλη την Καλαμάτα. Η κατάληξη θα είναι στη Στοά Λόντου στο "Baba yaga" όπου σε συνεργασία με την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα προβληθεί ταινία για το λίντυ χοπ, στις 9.30 μ.μ. 

Η διοργάνωση "Lindy Kalamata Exchange" θα συνεχιστεί το Σάββατο στην Καρδαμύλη στις 7 μ.μ. με χορό στο καφέ "Χάι χου". Μουσική θα παίζουν οι "Shoeshine Boys" και μέλη του "Kalamata Lindy Exchange" θα χορέψουν στην έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Τζαζ Καρδαμύλης. Το συγκρότημα είναι σουίνγκ - τζαζ και έρχεται από τη Νορβηγία. Θα προηγηθεί μάθημα από το "Lindy Hop Greece" στις 6.30 μ.μ. Την Κυριακή το μεγάλο event είναι το "Street Parade with Shoeshine Boys and Kalamata Lindy Exchange KLX". Η διάσημη πολύχρωμη παρέλαση μέσα στην Καρδαμύλη ξεκινάει από τους "Διόσκουρους" με όλο τον κόσμο να χορεύει και κορυφώνεται στην Κεντρική Πλατεία της Καρδαμύλης, με τους "Shoeshine Boys".