Κυριακή, 21 Μαϊος 2017 12:07

Το Σωματείο ΣΟΣ καταγγέλλει τη διεύθυνση του ΑΗΣ Μεγαλόπολης

Το Σωματείο ΣΟΣ καταγγέλλει τη διεύθυνση του ΑΗΣ Μεγαλόπολης

Για αντεργατική στάση καταγγέλλει το Σωματείο Ορυχείων - Σταθμών (ΣΟΣ) Μεγαλόπολης τη διεύθυνση του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β και την τοπική ιεραρχία της ΔΕΗ.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του σωματείου, υπάρχει καθυστέρηση στην αποστολή των φύλλων αξιολόγησης και της μισθολογικής προαγωγής των εργαζομένων, γι' αυτό και χθες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έγινε δίωρος αποκλεισμός του Γραφείου Διοίκησης της τοπικής Διεύθυνσης. Παράλληλα το Δ.Σ. του ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Πιο αναλυτικά, το σωματείο καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του ότι «η διεύθυνση του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β, αγνοώντας την υποχρέωσή της και καταπατώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν συνέταξε και δεν απέστειλε στη ΔΕΘ και την ΔΑΝΠ τα φύλλα αξιολόγησης (βαθμολογίες) του προσωπικού». Οπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, «αυτή η διαδικασία προβλέπεται από μόνιμη οδηγία να είχε ολοκληρωθεί μέχρι την 15η Φεβρουαρίου», ενώ «μέχρι σήμερα έχουν δοθεί οι βαθμολογίες και ολοκληρώνεται η καταγραφή τους για τον Τομέα Λειτουργίας, ενώ για τον Τομέα Συντήρησης δεν έχει ακόμη συμπληρώσει τα φύλλα αξιολόγησης ο αντίστοιχος τομεάρχης». Και προσθέτει πως «είναι ο μοναδικός σταθμός που παρουσιάζει αυτή τη σημαντική καθυστέρηση», καθώς «η διεύθυνση του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Α όπως και η διεύθυνση του ΛΚΜ έχουν αποστείλει έγκαιρα τα φύλλα αξιολόγησης και έχουν αποστείλει και τη μισθολογική προαγωγή (κλιμάκια) όσων συναδέλφων μας δικαιούνται προαγωγή από την 1-1-2017 μέχρι και τέλος Απριλίου και τις επόμενες μέρες θα αποστείλουν και του Μαΐου».

Και ερωτά: «Γιατί δεν υπήρξε έγκαιρα η σύνταξη και η αποστολή των φύλλων αξιολόγησης των εργαζομένων; Υπάρχει αυξημένος φόρτος εργασίας στην ιεραρχία; Θα έχει ως αποτέλεσμα η καθυστέρηση αυτή πιο δίκαιη και αξιοκρατική αξιολόγηση των εργαζομένων; Πότε θα σταλεί το σύνολο των βαθμολογιών των συναδέλφων του ΑΗΣ Μ - Β και στη συνέχεια οι μισθολογικές προαγωγές;».

Σύμφωνα πάντως με το Δ.Σ. του ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολης «η παραπάνω καθυστέρηση φέρνει στην επιφάνεια τη διαλυτική κατάσταση που υποβόσκει στη λειτουργία της τοπικής ιεραρχίας και την υπονόμευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Καταλήγοντας καλεί την ιεραρχία της Επιχείρησης «να παρέμβει έτσι ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η αποστολή των φύλλων αξιολόγησης και της μισθολογικής προαγωγής των εργαζομένων και να καλυφθεί η σημαντική καθυστέρηση από την αδράνεια της τοπικής διεύθυνσης διεκπεραίωσης των μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».