Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011 21:17

Διαβάσεις πεζών σε σχολεία των Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από την

Από τους Γαργαλιάνους ξεκίνησε χθες η δημιουργία διαβάσεων πεζών, με διαγραμμίσεις έξω από σχολεία της πόλης που διαθέτουν σχολικούς τροχονόμους. Οι εργασίες σήμερα θα συνεχιστούν σε σχολεία των Φιλιατρών και αύριο στην Κυπαρισσία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά στην περιοχή της Τριφυλίας δημιουργούνται διαβάσεις πεζών, και μάλιστα έξω από σχολεία - κάτι που σίγουρα θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα σημεία.
Εν τω μεταξύ ήδη ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Τροχαία Κυπαρισσίας η θεωρητική εκπαίδευση των 5 σχολικών τροχονόμων που προσελήφθησαν από το δήμο, και αυτή την εβδομάδα με τη δημιουργία και των διαβάσεων γίνεται η πρακτική τους εξάσκηση.
Να σημειώσουμε ότι 2 σχολικοί τροχονόμοι θα υπάρχουν στους Γαργαλιάνους, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο, όπου χθες έγιναν διαγραμμίσεις - με την επίβλεψη του υπαστυνόμου Γιώργου Γεωργιόπουλου από την πλευρά της Τροχαίας, του αντιδημάρχου Στάθη Ανδρινόπουλου και του προέδρου της ΤΚ Γαργαλιάνων Κωστή Αβδίκου από την πλευρά του δήμου.
Επίσης 2 σχολικοί τροχονόμοι υπάρχουν στα Φιλιατρά, στο 1ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, και ένας στην Κυπαρισσία, στο 1ο και το 3ο που συστεγάζονται.