Τρίτη, 30 Μαϊος 2017 19:03

Έκθεση για τον αντιστασιακό τύπο στην κατοχή στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Την έκθεση «Αντιστασιακός Τύπος της Κατοχής και λογοτεχνικές εκδόσεις της περιόδου 1941-1944» διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Η έκθεση γίνεται με αφορμή την αναγόρευση του Μανώλη Γλέζου ως επίτιμου διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και  περιλαμβάνει αντίγραφα αρχείων 230 αντιστασιακών εφημερίδων, καθώς και 470 εξωφύλλων λογοτεχνικών εκδόσεων, από την βιβλιοθήκη - αρχείο του εκπαιδευτικού – πρώην σχολάρχη Γεωργίου Δολιανίτη.

Θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από αύριο έως τις 3 Ιουνίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ., παρουσία των κ. Γλέζου και κ. Δολιανίτη. Η επιμέλεια της έκθεσης και του αρχειακού υλικού είναι των: Μαίρης Τσουλάκου M.Sc., επιμελήτριας αρχαιοτήτων, Σωτήρη Θεοδωρόπουλου - Ομάδα «Πάμε βόλτα».