Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 09:11

Στους πύργους τους οι ναυαγοσώστες στην Παραλία Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Από την 1η Ιουνίου, ναυαγοσώστες ξεκίνησαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε τρία πολυσύχναστα σημεία της παραλίας της Καλαμάτας. Πρόκειται για την Ανάσταση, το "Εσπέρια" και το "Φιλοξένια", στην Ανατολική Παραλία της πόλης.

Οι ναυαγοσώστες Θανάσης Γεωργίου στην Ανάσταση και  Παναγιώτης Ισσαρης στο "Εσπέρια" μίλησαν στην "Ε", δήλωσαν πανέτοιμοι και κάλεσαν τον κόσμο να ακολουθεί τους βασικούς κανόνες, ώστε να απολαμβάνει το μπάνιο του, χωρίς κινδύνους και απρόοπτα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσληφθούν και να εγκατασταθούν ναυαγοσώστες σε τρεις ακόμα ακτές του δήμου: Στο δημοτικό πάρκινγκ της Ναυαρίνου (πριν την Καρακούση), στο Αλμυρό της Βέργας και στη Μικρή Μαντίνεια.

Οι ναυαγοσώστες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα συγκεκριμένα σημεία μέχρι και το τέλος Αυγούστου, καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ο Θανάσης Γεωργίου που παρατήρησε πως πρέπει να έρθουν και άλλοι ναυαγοσώστες, είναι για 7ο συνεχόμενο χρόνο ναυαγοσώστης στην παραλία της Καλαμάτας. «Συμβαίνουν περιστατικά στην παραλία μας στις πιο μεγάλες ηλικίες. Καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά, σε υπερήλικες», επεσήμανε ο Θανάσης και παρατήρησε: «Εχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε πρώτες βοήθειες, να βοηθάμε τον κόσμο που έχει ανάγκη, όταν κάνει μπάνιο».

Συμβουλεύοντας τους λουόμενους, σημείωσε: «Να ακολουθούμε τους βασικούς κανόνες. Οπως να κάνουμε μπάνιο μετά από 3 ώρες από το φαγητό και να μην έχουμε πιει. Να μην υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας, να σεβόμαστε τη θάλασσα. Δεν πρέπει να κολυμπάμε μακριά, υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να υπερβαίνουμε».

Ο Παναγιώτης Ισσαρης που είναι για 2η χρονιά ναυαγοσώστης, παρατήρησε ότι «κύλησε ομαλά η περσινή καλοκαιρινή περίοδος, μόνο κάποιους μικροτραυματισμούς είχαμε. Κι ελπίζουμε και η φετινή να κυλήσει έτσι». Μας ενημέρωσε ότι στην περιοχή του "Εσπέρια" έρχονται κυρίως πιτσιρικάδες και οικογένειες και συνέστησε: «Οι γονείς να προσέχουν τα μικρά παιδιά τους όταν κολυμπούν, να έχουν βοηθήματα, σωσίβια. Να μην κολυμπούν μετά από γεύμα και να μην κάθονται πολλές ώρες στον ήλιο». Κλείνοντας, διαβεβαίωσε πως «είμαστε πανέτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, τα εφόδια μας είναι κομπλέ».

Γ.Σ.