Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017 21:17

Ελεγχοι της ΔΙΑΣ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την
Ελεγχοι της ΔΙΑΣ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 

Οι στοχευμένοι έλεγχοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και οι περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας περιόρισαν φαινόμενα μικροδιακίνησης ναρκωτικών. Στο Νοσοκομείο -και ειδικότερα στα πάρκινγκ του νοσηλευτικού ιδρύματος- κάποιοι χρήστες ναρκωτικών διακινούσαν κυρίως χάπια - ένα φαινόμενο το οποίο δεν είναι καινούργιο, αλλά έχει περιοριστεί σημαντικά με την καθημερινή παρουσία της ΔΙΑΣ. Χ

θες ερωτώμενος σχετικά από την "Ε" ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος παραδέχτηκε ότι ζητήθηκε από τη νοσηλευτική μονάδα της Καλαμάτας η συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, όχι ωστόσο για θέματα μικροδιακίνησης, αλλά περισσότερο γιατί κάποιοι από τα άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Μονάδας Φαρμακευτικής Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, συχνάζουν στο κυλικείο του νοσοκομείου και προκαλούν προβλήματα. Οσο για τη φύση των προβλημάτων που αυτοί προκαλούν, ο διοικητής διευκρίνισε ότι γίνονται επιθετικοί και κάνουν φασαρία. Απαντώντας στο γιατί τέτοια επεισόδια δεν αντιμετωπίζονται από τους φύλακες που δουλεύουν για το νοσοκομείο και χρειάζεται να σπεύσει η Αστυνομία, είπε ότι ναι μεν θα το κάνουν, αλλά οι συγκεκριμένοι οι οποίοι προκαλούν τις φασαρίες είναι επίμονοι και επιστρέφουν. 

Εν τω μεταξύ αστυνομικές πηγές επιβεβαιώνουν στην "Ε" ότι πρόβλημα υπάρχει τόσο με επιθετικές συμπεριφορές, όσο και με περιστατικά μικροδιακίνησης ναρκωτικών ουσιών· μετά όμως από τις στοχευμένες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και την ένταξη του νοσοκομείου στις καθημερινές περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ, τέτοια φαινόμενα είναι σε ύφεση. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER