Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου -0001 01:34

Φωτιά απείλησε το δάσος Βασιλικής 

Γράφτηκε από την
Φωτιά απείλησε το δάσος Βασιλικής 

Σε δύσβατη περιοχή πάνω από το Εξωχώρι της Μάνης εκδηλώθηκε φωτιά χθες, 10 λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, η οποία απείλησε το δάσος της Βασιλικής.

Μέχρι χθες το βράδυ η Πυροσβεστική έδινε τη φωτιά σε ύφεση και το μέτωπο βρισκόταν ανάμεσα στην περιοχή Αγιος Δημήτριος και Αγιος Παντελεήμονας, ενώ είχαν καεί έλατα και πεύκα. Με το που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, στον τόπο έσπευσαν τα δύο περιπολικά οχήματα της Πυροσβεστικής που εδρεύουν στη Μάνη, καθώς και από το Σύλλογο "Γαία". Οσο περνούσε η ώρα προστίθεντο πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις. Παράλληλα δόθηκε εντολή για να ενισχύσουν την επιχείρηση κατάσβεσης από αέρος τα 3 PZL της Καλαμάτας και τα 2 της Τρίπολης, καθώς και 2 Καναντέρ και 1 ελικόπτερο. Στο έδαφος επιχειρούσαν συνολικά 15 πυροσβεστικά αυτοκίνητα με 30 άνδρες από την Καλαμάτα, τη Σπάρτη, τον Μελιγαλά, την Αρεόπολη και το Γύθειο, καθώς και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, γιατί εκεί που έκαιγε το μέτωπο της φωτιάς ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν τα οχήματα.  

Εν τω μεταξύ χθες στη Μεσσηνία ξέσπασε μια ακόμα φωτιά στο Ασπρόχωμα, που έκαψε 2 στρέμματα γεωργικής έκτασης και δύο ακόμα στους Γαργαλιάνους, σε δασική η μία και σε γεωργική έκταση η άλλη, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα καίγοντας και οι δύο μαζί 400 τ.μ.


NEWSLETTER