Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 10:21

Μέλη της ΑΔΕΔΥ «αδειάζουν» Φαββατά

 

Με ανακοίνωσή τους τρία μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας δηλώνουν ότι δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου για το δημόσιο ΚΤΕΟ και ότι «πολύ κακώς ο πρόεδρος κ. Φαββατάς προέβη στην ανακοίνωση, η οποία φαίνεται ότι υπογράφεται και από την γεν. γραμματέα του Συμβουλίου».

Αναλυτικά η επιστολή, την οποία υπογράφουν οι Ντιάνα Ασημακοπούλου (γεν. γραμματέας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ), Νίκος Πεφάνης (μέλος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ) και Βαγγέλης Σπαράγγης (μέλος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ), έχει ως εξής:

«Οι κάτωθι υπογράφοντες (γεν. γραμματέας και μέλη) του Νομ. Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας σχετικά με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο την Τρίτη 22-8-2017, με θέμα τη λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ Καλαμάτας, δηλώνουμε τα εξής: 

Η εν λόγω ανακοίνωση δεν αποτελεί απόφαση του Συμβουλίου του Νομ. Τμήματος ΑΔΕΔΥ. Είναι πρόταση του προέδρου του Νομ. Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας που εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προς τα υπόλοιπα μέλη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, ώστε να αποτελέσει κείμενο του Συμβουλίου. Ουδέποτε όμως έλαβε την πλειοψηφία (όπως πληροφορηθήκαμε και από άλλα δύο μέλη του Συμβουλίου), αφού ούτε εμείς υιοθετούμε στο σύνολο το κείμενο που ανακοινώθηκε. Πολύ κακώς ο πρόεδρος κ. Φαββατάς προέβη στην ανακοίνωση, η οποία φαίνεται ότι υπογράφεται και από τη γεν. γραμματέα του Συμβουλίου. Θέση μας βεβαίως είναι υπέρ της λειτουργίας του δημόσιου ΚΤΕΟ που επιβάλλεται να αποκατασταθεί και να αναβαθμιστεί, προκειμένου να μην απαξιώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας καμιάς υπηρεσίας. 

Το δημόσιο ΚΤΕΟ πρέπει να λειτουργεί ανταγωνιστικά στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θεωρούμε ότι η περιφερειακή ηγεσία επιθυμεί το κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ, λειτουργώντας ως εντολοδόχος των ιδιωτικών.

Εν κατακλείδι, είμαστε αντίθετοι με το κείμενο που δημοσιεύθηκε ως ανακοίνωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας και δηλώνουμε πως θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί το κύρος του συνόλου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας και η νόμιμη λειτουργία του».