Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 09:16

Καλαμάτα: Το στερνό «αντίο» στο Σπύρο Σαρδέλη (βίντεο)

Καλαμάτα: Το στερνό «αντίο» στο Σπύρο Σαρδέλη (βίντεο)

Σε κλίμα θλίψης και οδύνης η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι, συνάδελφοι δημοτικοί υπάλληλοι, αιρετοί της αυτοδιοίκησης και άνθρωποι του αθλητισμού, αποχαιρέτησαν χθες το απόγευμα, στο νεκροταφείο Καλαμάτας, το Σπύρο Σαρδέλη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας.

Στον επικήδειο λόγο του ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας μίλησε για το σημαντικό συνάνθρωπο, για τα χαρίσματά του με σπουδαιότερο την ανθρωπιά, για τον πολύτιμο υπάλληλο που χάνει ο δήμος, τον ακοίμητο φρουρό του δημόσιου και του δημοτικού χρήματος, τον άνθρωπο που αφήνει σπουδαίο παράδειγμα.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί, συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, για την απώλεια του δημοτικού υπαλλήλου Σπ. Σαρδέλη, ταμία του δήμου για αρκετά χρόνια. Αποφάσισε: Η κηδεία του να γίνει δημοτική δαπάνη και ο δήμος να αναλάβει όλα τα έξοδα. Να ταφεί στην πρώτη θέση του κοιμητηρίου. Στην τελευταία του κατοικία να τον συνοδεύσει η Δημοτική Φιλαρμονική. Η σημαία του δήμου στα δημοτικά κτήρια να κυματίζει μεσίστια επί τριήμερο. Η φωτογραφία του να αναρτηθεί σε χώρο του Δημαρχείου. Το Δημοτικό Συμβούλιο τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Για την απώλεια του Σπύρου Σαρδέλη ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δήλωσε: “Ο αείμνηστος Σπύρος προσέφερε άριστες υπηρεσίες στο δήμο, επί σειρά ετών, από διάφορες θέσεις και πάνω από 10 χρόνια ως ταμίας. Δεκάδες έλεγχοι έγιναν από το υπουργείο Οικονομικών και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα. Τον εμπιστευόμασταν όλοι σε αυτό το πόστο. Είχε κύρος μεταξύ των συναδέλφων του. Υπήρξε συνδικαλιστής με επιμονή και αγωνιστικότητα, αλλά χωρίς ακρότητες, λεκτικές ή άλλες. Προσέφερε στον αθλητισμό. Υπηρέτησε και το δήμο και την κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο. Αφήνει παρακαταθήκες ο Σπύρος Σαρδέλης και θα μας λείψει. Ας είναι αιωνία η μνήμη του. Οι ευχές μας συνοδεύουν την οικογένειά του”.

Δηλώσεις για την απώλεια του Σπ. Σαρδέλη και τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών Δημήτρης Φαββατάς (και ως πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ), Δημήτρης Οικονομάκος και Θεόδωρος Μπρεδήμας.