Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011 14:19

Προτεραιότητα στην πολιτιστική εκπαίδευση ζητούν οι γονείς μαθητών της "Φάρις"

Γράφτηκε από την

Στην Καλαμάτα σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου συνήλθαν τα μέλη του Συλλόγου σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.
Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα
Ο καλλιτεχνικός Δντης του Ωδείου  Διονύσης Μαλλούχος ενημέρωσε τους γονείς για θέματα του ωδείου (ανάγκες επισκευής του κτιρίου , συντήρησης μουσικών οργάνων , αντικατάσταση λέβητα καλοριφέρ , ελλειπής καθαρισμός , ελάχιστο προσωπικό , …….)
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αλέξανδρος Μπουφέας ενημέρωσε για τη δράση του Συλλόγου
Συμπαράσταση στους καθηγητές των σχολών και στους υπαλλήλους
Συνεργασία με τους Καλλιτεχνικούς Δντές και τη Διοίκηση της Επιχείρησης
Επισήμανση της μικρής συμμετοχής γονέων στο Σύλλογο
«Κουμπαράς» στις εκδηλώσεις
Διοργάνωση σεμιναρίου και ρεσιτάλ μαρίμπας (Απρίλιος )
Διοργάνωση δύο συναυλιών των καθηγητών του ωδείου (Μάϊος)
Ηχογράφηση δίσκου ακτίνας ( CD ) της μαθητικής συμφωνικής ορχήστρας (Ιούνιος) (κυκλοφορεί σύντομα)
Διοργάνωση ρεσιτάλ πιάνου (Νοέμβριος)
και ζήτησε την ενεργό συμμετοχή όλων (εθελοντές και υποστηρικτές με χρήματα ή είδη ή εργασία)
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα Σαμίρα Άϊζενμπαχ ενημέρωσε για την πορεία επισκευής μικρού οικήματος για φιλοξενία καθηγητών και καλλιτεχνών
Ο ταμίας του Συλλόγου Αθανάσιος Κυριαζόπουλος ενημέρωσε για τα οικονομικά του Συλλόγου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  21/11/2011
ΕΣΟΔΑ
από προηγούμενο Δ.Σ. 926,17
κουμπαράς Χριστουγεννιάτικων γιορτών  400,00
κουμπαράς ρεσιτάλ μαρίμπας 250,00
χορηγίες συναυλίας καθηγητών 1800,00
εισιτήρια συναυλίας καθηγητών 3845,00
κουμπαράς εκδηλώσεων κάστρου  310,00
συνδρομές μελών  455,00
Σύνολο 7986,17 ευρώ
ΕΞΟΔΑ
αμοιβή Μιλκόφ  380,00
ξενοδοχείο Μιλκόφ    52,50
έντυπα συναυλίας καθηγητών 615,00
ενημερωτικό φυλλάδιο   86,10
προκαταβολή ηχογράφησης CD 1200,00
Σύνολο 2333,60 ευρώ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΑΜΕΙΟΥ 5652,57 ευρώ
Από αυτά στον λογαριασμό στην Εθνική τράπεζα  5059,33 ευρώ
και μετρητά 593,24 ευρώ
Ο κος Κυριαζόπουλος πρότεινε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος , το οποίο έγινε Δεκτό και ψηφίστηκε από τη γενική συνέλευση .
ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι γονείς των μαθητών των δημοτικών καλλιτεχνικών σχολών (ωδείο, σχολή χορού, σχολή εικαστικών) πιστεύουμε ότι εδώ και δεκαετίες, ο πολιτισμός αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πόλης μας και βασικό στοιχείο της ταυτότητάς της. Οι δημοτικές σχολές αποτελούν την ψυχή του πολιτισμού και αγκαλιάζονται από όλους τους κατοίκους αυτού του δήμου αλλά και του νομού. Το γεγονός ότι στις συνθήκες κρίσης που ζούμε αυξάνονται οι μαθητές τους αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση γι’ αυτό. Ταυτόχρονα αποτελεί επιβράβευση του προσωπικού των σχολών που δίνει τον καλύτερο εαυτό του σε συνθήκες δύσκολες.
Ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των σχολών δραστηριοποιούμαστε όλο και πιο έντονα με σκοπό την έμπρακτη στήριξη των σχολών και του έργου τους. Είμαστε σε θέση με προτάσεις, πρωτοβουλίες και υλική στήριξη να συνδράμουμε στην εύρυθμη λειτουργία των σχολών.
Σ’ αυτή την συλλογική προσπάθεια της τοπικής μας κοινωνίας εκτιμούμε ότι η συμβολή του Δήμου και της «Φάρις» δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας. Ζητάμε από το Δήμο και τη διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης να στρέψουν την προσοχή τους στον πολιτισμό. Να δώσουν την απαιτούμενη προτεραιότητα στην πολιτιστική εκπαίδευση και να δείξουν περισσότερη αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολές. Να συμβάλλει ώστε η πολιτιστική εκπαίδευση να γίνει προσιτή σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και σε όλο το νέο διευρυμένο Δήμο. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι ακόμα και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η δημοτική αρχή έχει τα περιθώρια και κυρίως αξίζει να στηρίξει την πολιτιστική εκπαίδευση και δημιουργία. Η πόλη μας πρέπει να συνεχίσει να επενδύει στον πολιτισμό, κάτι που κρύβει απεριόριστες δυνατότητες σε όλα τα επίπεδα: βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής, αναζωογονεί την κοινωνία, προσφέρει δουλειές.
Πεποίθηση μας είναι ότι μόνο με την πραγματική συστράτευση  και του Δήμου μαζί με όλες τις δυνάμεις της πόλης αυτό το πολιτιστικό έργο μπορεί να διαφυλαχτεί και να αναπτυχθεί. 
Για το σκοπό αυτό στη γενική συνέλευση του συλλόγου μας που έγινε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, αποφασίσαμε την έκδοση και δημοσίευση αυτού του ψηφίσματος και την πραγματοποίηση συνάντησης με το Δήμαρχο και με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.


Από το Σύλλογο


NEWSLETTER