Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 10:46

100 Harley-Davidson από σήμερα στην Καλαμάτα

100 Harley-Davidson από σήμερα στην Καλαμάτα

 

 

Η Καλαμάτα θα αποτελέσει -από σήμερα Πέμπτη 5 μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου- το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους φίλους και τους ιδιοκτήτες των θρυλικών μοτοσυκλετών Χάρλεϊ-Ντέιβιντσον (Harley-Davidson), στο πλαίσιο της διεθνούς εκδήλωσης 1.000 Miglia 2017, που διοργανώνεται στην Ελλάδα από το Harley Owners Group (HOG) της Αθήνας (HOG Athena Chapter).

Πάνω από 100 μοτοσυκλέτες αναμένονται σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για εξορμήσεις, τόσο σε περιοχές του νομού μας -όπως η Μάνη, η Πυλία και η Τριφυλία-, όσο και γειτονικών νομών, σε μια διοργάνωση στην οποία συνεργάζονται ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, “υπάρχει η σκέψη, η Δυτική Πελοπόννησος να γίνει ο μόνιμος προορισμός της εκδήλωσης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κάθε χρόνο, έτσι ώστε να προαχθεί ο διεθνής χαρακτήρας της εκδήλωσης και να αναδειχθεί η Πελοπόννησος ως ένας κορυφαίος ευρωπαϊκός μοτοσυκλετιστικός προορισμός, προσελκύοντας αντίστοιχα μεγάλο αριθμό Ευρωπαίων μοτοσυκλετιστών και οπαδών της θρυλικής μάρκας”.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στα φετινά 1.000 Miglia “περισσότερες από 100 μοτοσυκλέτες Harley-Davidson, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα διασχίσουν μαγευτικές διαδρομές της Πελοποννήσου, περνώντας από το Αστρος, το Λεωνίδιο και άλλα παραθαλάσσια χωριά, τον Πάρνωνα, τον Μυστρά και αναμένεται να φτάσουν στην Καλαμάτα στις 6.30 το απόγευμα, όπου θα τις υποδεχθεί ο Δήμος και τοπικοί λάτρεις της μάρκας στο παλαιό Δημαρχείο. Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδρομές στο Γύθειο, μέσω της Καρδαμύλης, Στούπας και άλλων γραφικών χωριών της Μεσσηνιακής Μάνης, ενώ μετά τις εκδρομές θα ακολουθήσει βραδινή έξοδος στην πόλη.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου η εκδρομή θα ξεκινήσει με κατεύθυνση το κάστρο της Μεθώνης, περνώντας από Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γιάλοβα, Πύλο και άλλα παραλιακά χωριά της Μεσσηνίας, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 9, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, θα γίνει συναυλία με τους Sober on Tuxedos.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, πριν την αναχώρηση, θα πραγματοποιηθεί βόλτα στην πόλη, ενώ κατά την επιστροφή στην Αθήνα, οι μοτοσυκλέτες θα περάσουν από Αρχαία Ολυμπία και τα βουνά της Αρκαδίας”.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι τα 1.000 Miglia, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο φορές στη Βόρεια Ελλάδα, την πρώτη με κέντρο εξόρμησης την Καστοριά και τη δεύτερη με κέντρο εξόρμησης τα Ιωάννινα.