Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 07:52

Αύριο το 6ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας (βίντεο)

Αύριο το 6ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας (βίντεο)

 

 

 

Το 6ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας πραγματοποιείται αύριο στις 6 το απόγευμα, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, στο χώρο των βιολογικών προϊόντων.

Το πρόγραμμα προβλέπει εκδήλωση με θέμα “Ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης, της κοινωνικής ζωής και των αντιστάσεων απέναντι στην εξουσία”. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους “Blues Escape” και “Social Waste” και το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με ρεμπέτικο γλέντι. Το φεστιβάλ οργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, με τη στήριξη φορέων και συλλόγων.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου:

Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος μέλος της Αντιφασιστικής Κίνησης, παρατήρησε ότι το φεστιβάλ γίνεται σε μια εποχή που υπάρχει επίθεση στον εργαζόμενο λαό και τις ευάλωτες ομάδες από τους μνημονιακούς νόμους, διώκονται πολιτικά αγωνιστές και ποινικοποιείται η πολιτική δράση.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στο φεστιβάλ, για “να υψώσουμε δυνατή φωνή στο ρατσισμό και την ξενοφοβία”.

Ο Φώτης Ξεπαπαδέας μέλος του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ανέφερε ότι ο αντιρατσισμός έχει εκδηλωθεί με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στις τάξεις υποδοχής μεταναστών, με την κατάργηση των διακρίσεων απέναντι στους τσιγγάνους και με την καμπάνια απέναντι στο “αίμα μόνο για Ελληνες”.

Η γραμματέας του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαρία Μήτση παρατήρησε πως το φεστιβάλ είναι γιορτή αλληλεγγύης και εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα όσα συμβαίνουν σήμερα. Επεσήμανε πως “η δύναμή μας απέναντι στο φασισμό είναι οι άνθρωποι”.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΛΓΟ “Δήμητρα” Παναγιώτης Κάτσαρης έκανε λόγο για “τον φασίστα πρόεδρο των ΗΠΑ” και ανέφερε ότι σε ευρωπαϊκές χώρες σηκώνει κεφάλι ο φασισμός, ενώ στην Ελλάδα οι φασίστες κυκλοφορούν ελεύθεροι και φυλακίζονται οι κοινωνικοί αγωνιστές”.

Γ.Σ.