Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 19:31

200 μαθητές επισκέφθηκαν την Αστυνομία Μεσσηνίας 

200 μαθητές επισκέφθηκαν την Αστυνομία Μεσσηνίας 

Περίπου 200 μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας επισκέφθηκαν την περασμένη Πέμπτη τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, όπου εκεί τους υποδέχθηκε ο διευθυντής Αστυνομίας του νομού, αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας, τους έδειξε βίντεο με τη ΔΙΑΣ και τις μεθόδους των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ και απάντησε σε κάθε απορία τους για το ρόλο και τη λειτουργία της Αστυνομίας.

Οι εμπειρίες των μικρών μαθητών δεν σταμάτησαν εκεί αφού απάντησαν και σε μια εικονική κλήση μέσα από το Κέντρο Αμεσης Δράσης, στέλνοντας οι ίδιοι το περιπολικό μέσω ασυρμάτου στο υποτιθέμενο περιστατικό. Τα παιδιά ενημερώθηκαν και για θέματα τροχαίας και οδηγικής συμπεριφοράς, από την ανθυπαστυνόμο της Τροχαίας Καλαμάτας Γιώτα Λιαράκου. 

Η ξενάγηση των μαθητών έγινε σε 4 διαφορετικά γκρουπ, μεταξύ 9 το πρωί και 1 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των δράσεων της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, ενώ μετά από συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας οι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν και με άλλα σχολεία. Εξάλλου, ο στόχος είναι να ανοίξει η ΕΛΑΣ και ειδικότερα η Διεύθυνση Μεσσηνίας τις πόρτες της στην κοινωνία, να πληροφορήσει και να σταθεί δίπλα στον πολίτη με κάθε τρόπο, από την αποδοτικότερη αστυνόμευση μέχρι την ενημέρωση για το ποιοι είναι και ποιο το έργο που οι αστυνομικοί καλούνται να εκπληρώσουν. 

Ν.Κ.