Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 09:05

Συμβολική διαμαρτυρία κατά πλειστηριασμών στην Καλαμάτα (βίντεο)

Συμβολική διαμαρτυρία κατά πλειστηριασμών στην Καλαμάτα (βίντεο)

Συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας πραγματοποίησε η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα, χθες στις 3 το μεσημέρι.

Ο πλειστηριασμός κατοικίας που είχε προγραμματιστεί την ίδια ώρα στο Ειρηνοδικείο δεν έγινε, λόγω της αποχής του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου - Καλαμάτας από κάθε είδους πλειστηριασμό μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018.

Σε δηλώσεις μελών της Επιτροπής:

Ο δικηγόρος Κώστας Κρόμπας συνεχάρη τον τοπικό Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, όπως και τους περισσότερους συλλόγους της χώρας που απέχουν από πλειστηριασμούς, εκτός από τους συλλόγους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ανέφερε ότι αναμένεται επίσπευση των νομοθετικών αλλαγών από την κυβέρνηση για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μέσα στο χρόνο, καθώς οι πλειστηριασμοί είναι προαπαιτούμενο για να κλείσει η αξιολόγηση. Επέκρινε τους “πρόθυμους” συμβολαιογράφους και δήλωσε ότι το κίνημα είναι αποφασισμένο να τους σταματήσει.

Ο Θανάσης Πετράκος στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας αναφέρθηκε στη συνέλευση της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα το βράδυ της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Ανέφερε ότι έγινε ενημέρωση για “την αποκαλυπτική επιστολή του προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και κατηγορούμενου στο παραδικαστικό κύκλωμα κ. Ρούσκα, η οποία επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της επιτροπής πως βασικός στόχος της τρόικας είναι η αρπαγή της λαϊκής περιουσίας”. Ενημέρωσε πως η επιτροπή αποφάσισε: “1) Να εκφράσει την ικανοποίησή της για την απόφαση της γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων Πελοποννήσου να απόσχουν για τρεις από τους συμβατικούς πλειστηριασμούς και να μην δεχθούν να συμμετάσχουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 2) Να εκφράσει την αλληλεγγύη της και τη συμπαράστασή της στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των πλειστηριασμών του Νομού Αργολίδας, οι οποίοι διώκονται γιατί υπεράσπισαν τη λαϊκή περιουσία των συμπατριωτών τους και απαιτεί από την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να σταματήσει κάθε δίωξη στους 19 διωκόμενους πολίτες. 3) Να καλέσει όλους τους πολίτες και τους φορείς να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών, η οποία θα γίνει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στην Αθήνα (στα Προπύλαια με πορεία στη Βουλή) και να συμμετάσχει στην πανελλαδική συνέλευση των κινημάτων, που θα γίνει στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ.

Ο Παναγιώτης Κάτσαρης πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΛΓΟ “Δήμητρα” επέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που “πιστή στις μνημονιακές δεσμεύσεις, συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων”. Και δήλωσε πως θα αγωνιστούν για να μην περάσει η λαϊκή κατοικία στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγαλοκαρχαριών.

Τη συμμετοχή της παράταξής του σε κάθε αγώνα, για να μην περάσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, δήλωσε ο Θεόδωρος Μπρεδήμας επικεφαλής της “Αλλαγής” στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Γ.Σ.