Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 18:29

Καταγγελία για απόλυση από ξενοδοχείο της Καλαμάτας 

Με ανακοινώσεις τους το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας καταγγέλλουν ως “παράνομη και εκδικητική” την απόλυση από ξενοδοχείο της Καλαμάτας, της προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας.

Τα σωματεία απαιτούν μάλιστα “να ανακληθεί η απόλυση από την Επιθεώρηση Εργασίας” και καλούν στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν τα σωματεία τα οποία πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα. 

 

ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι ξενοδοχείο της Καλαμάτας απέλυσε την πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Μεσσηνίας. 

Το ΠΑΜΕ αναφέρει χαρακτηριστικά πως “καταγγέλλουμε στο λαό της Μεσσηνίας την παράνομη και εκδικητική απόλυση. Η ασυδοσία της συγκεκριμένης εργοδοσίας ξεπερνάει κάθε όριο!”. Στη συνέχεια σημειώνει ότι “τον περασμένο Ιούνη έγινε προσπάθεια να απολυθεί η συγκεκριμένη εργαζόμενη επειδή αντέδρασε στην πρόταση της εργοδοσίας για 7ήμερη δουλειά, χωρίς ρεπό και με απλήρωτες υπερωρίες. Ομως κάτω από την παρέμβαση του ΠΑΜΕ και της επιθεώρησης εργασίας βγήκε παράνομη η απόλυση”. Τώρα “η εργοδοσία επανέρχεται με νέα απόλυση, ενώ ξέρει ότι είναι παράνομη και καταχρηστική”, αναφέρει η ανακοίνωση, και κλείνει με την απαίτηση “να ανακληθεί η απόλυση και να παρέμβει άμεσα η Επιθεώρηση Εργασίας”.