Ο υφυπουργός μετέφερε μήνυμα του επίσης Μεσσήνιου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς τον Γ. Μπίζο, καθώς επίσης και ένα δώρο με το εθνόσημο και την υπογραφή του. Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται “στην πολυδιάστατη δράση του Γεώργιου Μπίζου, του πρώτου Ελληνα μαχητή κατά του απαρτχάιντ, του μαχητικού δικηγόρου της δίκης της Ριβάνια, ο οποίος υπήρξε ο αρχιτέκτονας του Νέου Συντάγματος της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής, ενός από τα πιο προοδευτικά συνταγματικά κείμενα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών παγκοσμίως”.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι “ο Γιώργος Μπίζος θα μπορούσε να είναι η σημαία του ελληνισμού απέναντι στον ρατσισμό, υπέρ της ανθρωπιάς, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Μπίζος, στο δημοτικό σχολείο στην άκρη της Μεσσηνίας όπου γεννήθηκε, είχε δασκάλα που ήρθε πρόσφυγας από τη Σμύρνη. Ο ίδιος έφυγε με τον πατέρα του, παιδί, για την Αίγυπτο, όταν ο πατέρας του μετά το Βορειοηπειρωτικό έπος, φυγάδευσε εκεί από την Ελλάδα Νεοζηλανδούς στρατιώτες, φεύγοντας και αυτός μαζί με τον μικρό Γιώργο. Αντιλαμβάνεται ο καθείς με τι βιώματα προσφυγιάς και μετανάστευσης μεγάλωσε αυτή η εξέχουσα προσωπικότητα του ελληνισμού”.
Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η υπουργός Οικισμού της Νότιας Αφρικής Λίντιβε Σισούλου, κόρη συμμαχητών του Νέλσον Μαντέλα κατά του απαρτχάιντ, των οποίων δικηγόρος υπήρξε επίσης ο Γιώργος Μπίζος, επιτυγχάνοντας την μη εκτέλεσή τους και απελευθερώνοντας την ίδια από τις φυλακές, όταν παιδί του σχολείου συνελήφθη στα αιματηρά γεγονότα του ξεσηκωμού 15.000 μαθητών στα περίχωρα του Σοβέτο.