Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 08:28

Καλαμάτα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος (βίντεο)

Καλαμάτα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος (βίντεο)

 

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς πραγματοποίησε χθες το πρωί η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, στην Καλαμάτα. 

Τα μέλη της κάλεσαν τον κόσμο να συσπειρωθεί στην Επιτροπή και να ξεσηκωθεί για να αποτρέψει τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.

Ο Θανάσης Πετράκος, μέλος της Επιτροπής, ανέφερε ότι επελέγη ο συγκεκριμένος χώρος, γιατί “η Τράπεζα της Ελλάδος είναι το μέγα σκάνδαλο διαχρονικά και κυρίως τα τελευταία μνημονιακά χρόνια”. Εκανε λόγο για υφαρπαγή και ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, και για τα 45 δισ. που πήγαν στις τράπεζες με την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση. Κάλεσε όλους τους πολίτες να συσπειρωθούν στην Επιτροπή, “γιατί θα υπάρξει τσουνάμι πλειστηριασμών. Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει με περιουσίες πάνω από 300.000 ευρώ και σε λίγο θα επεκταθεί στους πάντες, γιατί αρνείται να νομοθετήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας”. Κατέληξε πως “αυτά που λένε είναι παραμύθια. Τους διέψευσε και ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Τραπεζών κ. Καραμούζης. Κατέσχεσαν τα πάντα, ακόμα και τα 500 ευρώ στους λογαριασμούς, για να βγάλουν το ματωμένο πλεόνασμα”.

Ο Παναγιώτης Κάτσαρης, μέλος της Επιτροπής, δήλωσε ότι “αφού εξαθλίωσαν το λαό, έρχονται να υφαρπάξουν τη λαϊκή κατοικία και τη λαϊκή περιουσία. Το κίνημα δε θα τους αφήσει να το κάνουν αυτό, ούτε να συνεχίσουν την υφαρπαγή των αποταμιεύσεων με τις κατασχέσεις των λογαριασμών που έχουν οι εργαζόμενοι”. Παρατήρησε πως “πρέπει όλη η κοινωνία να ξεσηκωθεί, να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και την κυβέρνηση και όποια άλλη κυβέρνηση θέλει να την εφαρμόσει”. Και πρόσθεσε ότι ”θα πρέπει να ξεσηκωθεί ένα τσουνάμι της κοινωνίας να πνίξει αυτό το τσουνάμι των κατασχέσεων και των νέων μέτρων”.

Γ.Σ.