Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 17:43

Καλαμάτα: Το Λιμενικό γιόρτασε τον Αγιο Νικόλαο

Καλαμάτα: Το Λιμενικό γιόρτασε τον Αγιο Νικόλαο

 

Τον προστάτη των θαλασσινών Αγιο Νικόλαο τίμησε χθες το πρωί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, με δοξολογία στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ναό, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Στην ημέρα και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και γενικότερα της ναυτιλίας στην Ελλάδα αναφέρθηκε στη συνέχεια ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας αντιπλοίαρχος Αντώνης Δουμάνης.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανδρέας Καραγιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι διοικητές της 120 ΠΕΑ σμήναρχος Χρήστος Πεταλάς, του 9ου Σ.Π. συνταγματάρχης Αναστάσιος Κολέζας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Παναγιώτης Πούπουζας και πολύς κόσμος.

Νωρίτερα, μετά τον όρθρο και πριν την πανηγυρική θεία λειτουργία, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον οικονόμο Παναγιώτη Κοσμόπουλο και σε οικονόμο τον ιερέα Βασίλειο Μπεγέτη.

Προχθές το απόγευμα, τέλος, στον ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός, του οποίου προεξήρχε ο μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, ο οποίος -σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση- ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο για την πρόσκληση, όπως και τον προϊστάμενο του ναού και πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μεσσηνίας Φίλιππο Χαμαργιά. Ακολούθησε κήρυγμα από τον αρχιμανδρίτη Αλέξιο Πετρίδη, προϊστάμενο του ναού της Μεταμορφώσεως του Χριστού Χαλανδρίου.