Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 15:43

Καλαμάτα: Αναρμόδιος ο δήμος αλλά ξεκινά μελέτη για τα φανάρια στον ΟΑΕΔ

Καλαμάτα: Αναρμόδιος ο δήμος αλλά ξεκινά μελέτη για τα φανάρια στον ΟΑΕΔ

“Αναρμόδιος” δηλώνει ο Δήμος Καλαμάτας, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, αναφερόμενος στην κατασκευή έργου ασφαλούς διάβασης του δρόμου στην περιοχή του ΟΑΕΔ, στο Ασπρόχωμα, περιοχή στην οποία συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα αρκετά σοβαρά ατυχήματα -με πιο πρόσφατο την παράσυρση της 23χρονης, την περασμένη εβδομάδα, από Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Στην ανακοίνωση ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας αναφέρει, ειδικότερα, ότι “είναι γνωστό πως η αρμοδιότητα κατασκευής έργων επί των εθνικών οδών ανήκει στο υπουργείο Υποδομών και τις Περιφέρειες. Ως παράδειγμα, η φωτεινή σήμανση στους κόμβους του Ζαφείρη, του Ασπροχώματος προς Μεσσήνη και του Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε από αυτούς τους φορείς”. Παρ’ όλα αυτά, όπως προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση, ο δήμος έχει την πρόθεση να προχωρήσει “στη διαδικασία τοποθέτησης φωτεινής σήμανσης στον κόμβο, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Πάτρα), της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Τρίπολη) και του υπουργείου Υποδομών (Αθήνα), με τις οποίες έχουν αρχίσει οι συνεννοήσεις”.

Σύμφωνα με τον Δήμο Καλαμάτας, “η περίπτωση κατασκευής γέφυρας αποκλείεται για λόγους κυρίως πολεοδομικούς (μία παρατήρηση του χώρου αρκεί) και δευτερευόντως για οικονομικούς”.

Καταλήγοντας, ο δήμος διευκρινίζει ότι το σύνολο του κόστους (μελέτη, έργα και προμήθεια σήμανσης, έργα πολιτικού μηχανικού) θα βαρύνει τον ίδιο”.