Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 16:03

Τα μήλα Πιλαφά πήγαν… Σύνταγμα

Γράφτηκε από την
Τα μήλα Πιλαφά πήγαν… Σύνταγμα

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης, με στόχο την ενίσχυση και την προώθηση της εξωστρέφειας των τοπικών αγροτικών προϊόντων του οροπεδίου της Μαντινείας και με απώτερο στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας, διοργάνωσαν εκδήλωση προβολής και προώθησης του μήλου Τριπόλεως “Delicious Πιλαφά”, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στο μετρό του Συντάγματος.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Παπαδημητρίου, μαζί με τους δημοσιογράφους του Δημοτικού Ραδιοφώνου, Γιώτα Καμπισιούλη και Δημήτρης Μανιατάκος και γεωπόνους του Δήμου, ήταν χθες στην πρωτεύουσα και υλοποίησαν αυτή τη σημαντική προσπάθεια.
Από το περίπτερο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης πέρασε χιλιάδες κόσμος, ενώ δέχτηκε και επισκέψεις από θεσμικούς παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτές και περιφερειακούς συμβούλους.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Κανελλόπουλος που επισκέφθηκε το περίπτερο, δήλωσε μεταξύ άλλων, «νομίζω ότι τα προϊόντα ΠΟΠ είναι ένα μεγάλο κομμάτι αυτού που ονομάζουμε Ελλάδα, γιατί είτε είναι συνεταιρισμοί, έίτε είναι ιδιώτες, είτε παραγωγοί που τα υποστηρίζουν έχουν φροντίσει να αναγνωρίσουν ως ΠΟΠ τα καλύτερα προϊόντα του τόπου μας. Ασφαλώς τους αξίζει μια θέση στο τραπέζι μας και μια καλύτερη εμπορική προώθηση. Αυτό που κάνετε εσείς σήμερα, μπορεί να βοηθήσει τα μήλα της Τρίπολης να πωληθούν με καλύτερες αξιώσεις στις αγορές και θέλω να ξέρετε ότι προωθούνται από το υπουργείο Γεωργίας για καλλιέργειες και σε άλλες περιοχές».
Ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος επισκεπτόμενος το περίπτερο του δημοτικού ραδιοφώνου στο Σύνταγμα, αφού επαίνεσε το δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Παπαδημητρίου και το δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης για την πρωτοβουλία  να προωθήσουν το μήλο Delicious Πιλαφά, τόνισε ότι, «είμαστε υπερήφανοι για την παραγωγή των μήλων της Τρίπολης για την ποιότητα, κυρίως όμως για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι αγρότες μας να παράγουν μήλα υψηλής ποιότητας αλλά και διατροφικής αξίας. Πρόκειται για ένα προϊόν που πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστό και πιστεύω πως πρωτοβουλίες σαν αυτή πρέπει να ενταθούν γιατί στοχεύουν στην εξωστρέφεια των Αρκαδικών προϊόντων και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».
Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προσερχόμενος στο περίπτερο σημείωσε ότι, «Σήμερα με την δράση αυτή πρωτοπορείτε,  πρόκειται για μια θετική ενέργεια για την υποστήριξη των Αρκαδικών προϊόντων κι ελπίζω ότι αυτό στο μέλλον θα γίνει πιο οργανωμένα. Όπως γνωρίζετε με πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας προχωράει το καλάθι των αγροτικών προϊόντων και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να αναδείξουμε και τα Αρκαδικά και τα Πελοποννησιακά προϊόντα. Όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να υπάρχει θέληση, διάθεση, δύναμη και αρωγή απ’ όλους τους φορεί».


Από το Δημοτικό Ραδιόφωνο


NEWSLETTER