Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 09:03

Διαμαρτυρία μαθητών χθες το απόγευμα: Θλίψη και θυμός για τη φονική διάβαση του ΟΑΕΔ

Διαμαρτυρία μαθητών χθες το απόγευμα: Θλίψη και θυμός για τη φονική διάβαση του ΟΑΕΔ

Να ληφθούν, επιτέλους, μέτρα για να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές, ζήτησαν οι μαθητές της Επαγγελματικής Σχολής Καλαμάτας, που χθες στις 3.30 το απόγευμα απέκλεισαν συμβολικά για μισή περίπου ώρα την εθνική οδό στο Ασπρόχωμα, στη φονική διάβαση μπροστά από τον ΟΑΕΔ.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας όπου οι μαθητές εξέφρασαν τη θλίψη και το θυμό τους για τον άδικο χαμό της 23χρονης συμμαθήτριάς τους Βασιλικής Λυμπεροπούλου, παρέστησαν καθηγητές της σχολής και εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ.

Οι μαθητές κρατούσαν φωτογραφία της νεαρής κοπέλας και μεγάλα χαρτόνια, στα οποία τόνιζαν: “Δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλους συμμαθητές μας”, “Ζητάμε ασφαλή διέλευση των μαθητών”, “Βίκυ θα είσαι για πάντα μαζί μας”. 

Εκπρόσωπος των μαθητών σημείωσε ότι πρέπει να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να λάβουν τα μέτρα για την ασφαλή διάσχιση του δρόμου, ώστε να μην υπάρχει πια κίνδυνος για άλλους νεκρούς. 

Η διευθύντρια της Σχολής, Αθανασία Γιαννέτου, ανέφερε ότι όλα τα χρόνια που λειτουργεί η σχολή στο Ασπρόχωμα έχουν σκοτωθεί στο δρόμο τρία παιδιά. Τόνισε πως “δεν συζητάμε πλέον αλλά απαιτούμε" να γίνει το έργο που οι αρμόδιοι τεχνικοί θα κρίνουν ως το καταλληλότερο, για να μην σκοτωθούν άλλοι άνθρωποι.

Οι φωτογραφίες είναι από το kalamatajournal.gr