Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 10:33

Καλαμάτα: Χωρίς διαβάσεις πεζών η οδός Αθηνών (φωτογραφίες)

Καλαμάτα: Χωρίς διαβάσεις πεζών η οδός Αθηνών (φωτογραφίες)

 

Χωρίς διαβάσεις πεζών είναι η οδός Αθηνών, σ’ ένα πολύ μεγάλο τμήμα της, ακόμα και σε κρίσιμες διασταυρώσεις όπως με τις οδούς Κιλκίς, Είρας, Μεσσήνης και Κλαδά.

Το γεγονός αυτό επισημάνθηκε χθες στην Οικονομική Επιτροπή, από σύμβουλο της μειοψηφίας που επέκρινε τη δημοτική αρχή για αδιαφορία κι εγκατάλειψη της Αθηνών, παρά τη μεταφορά  εκεί και τη λειτουργία του νέου Δημαρχείου.

Οπως καταγράψαμε, από το νέο Δημαρχείο έως και τον κρίσιμο κόμβο σε Κιλκίς - Είρας κ.λπ. δεν υπάρχει καμία διάβαση πεζών, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος παράσυρσης και σοβαρού ατυχήματος να είναι πολύ μεγάλος. Μάλιστα, ενώ στον κόμβο με την Κλαδά και την Μπουλούκου δεν υπάρχει διάβαση επί της Αθηνών, έχει δημιουργηθεί στην αρχή της Κλαδά, πάνω στη στροφή, σ’ ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. 

Επαγγελματίας της Αθηνών που ζει καθημερινά τον κίνδυνο και την αγωνία των πεζών να διασχίσουν την Αθηνών, επεσήμανε ότι κοντά στους κρίσιμους κόμβους, πέρα από τις διαβάσεις, πρέπει να διαμορφωθούν και “σαμαράκια” για να κόβουν ταχύτητα οι οδηγοί και να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους πεζούς.

Γ.Σ.