Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 09:01

Τα πρώτα μωρά του 2018 στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

 

 

Με πνοή μεγάλης αισιοδοξίας μπήκε το 2018 στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού λίγο μετά το μεσημέρι ήρθε στον κόσμο το πρώτο μωρό του έτους. 

Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη

Ποδαρικό λοιπόν στη Μεσσηνία έκανε φέτος ο μπέμπης του Φλορένς και της Αλμπάνας Τζιμπράκου από την Αλβανία, οι οποίοι κατοικούν στη Στούπα. Πρόκειται για το 3ο παιδί της οικογένειας, που είδε το πρώτο του φως στη 1.15 μ.μ. της Πρωτοχρονιάς, με βάρος 3.450 γρ. Οι δύο μεγαλύτερες αδελφές του, η Φλοράλμπα και η Αντωνέλλα, θα είναι αυτές που θα αποφασίσουν το όνομά του - και ήδη έχουν φτιάξει μια μεγάλη λίστα! Στον φυσιολογικό τοκετό, κοντά στην Αλμπάνα ήταν ο επιμελητής Β’ Κώστας Παπαευθυμίου και η μαία Μαρία Μάλαμα. 

Η ίδια η μαμά παραδέχεται πως οι 4 ώρες του τοκετού ήταν δύσκολες, αλλά είπε πως αμέσως μετά ένιωθε συναισθήματα απόλυτης ευτυχίας. Ο αριθμός 1 αισθάνεται πως χαρακτηρίζει το μωρό της, αφού γεννήθηκε 1/1 στη 1.15 μ.μ. «Είναι το καλύτερο δώρο για τις γιορτές. Δεν έχω λόγια, πραγματικά... Εύχομαι να το ζήσουν όλοι όσοι θέλουν να κάνουν οικογένεια» δηλώνει η ευτυχής μητέρα. 

Χτες, 2 του μήνα, στο Τμήμα Μαιευτικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας γεννήθηκαν άλλα δύο παιδάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Ομως οι μητέρες τους ήταν ακόμα υπό την επήρεια της νάρκωσης όσο κάναμε το ρεπορτάζ, οπότε σεβαστήκαμε φυσικά την ιδιωτικότητά τους, όπως συνέστησαν και οι αρμόδιοι. Στους τοκετούς αυτούς συντέλεσαν η διευθύντρια Ελένη Πλυτά, ο επιμελητής Α’ Γιώργος Πετράκος, οι μαίες Αλεξ. Διαγούπη και Κων. Ρένεση. 

«Οι μητέρες και οι πατέρες δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού το 2017 είχαμε 680 τοκετούς: ένα πολύ μεγάλο ποσό, αυξημένο από τις προηγούμενες χρονιές. Ολα τα δευτεροβάθμια νοσοκομεία της χώρας έχουν κάτω από 400 - και αριθμητικά μας περνάνε πλέον μόνο τα πανεπιστημιακά», σχολιάζει η κ. Πλυτά. 

«Εχουμε τους ίδιους πόρους εδώ και αρκετά χρόνια, τόσο σε οικονομικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο, αλλά κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλει όλες του τις δυνάμεις, παρότι είναι το 1/2 από όσο κανονικά θα έπρεπε να είναι. Οι γυναίκες μένουν ευχαριστημένες και από την καθαριότητα και τις υπηρεσίες, αφού τις στηρίζει και το Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού και το Γραφείο Θηλασμού. 

Οι υπηρεσίες μας είναι προηγμένες και επίσης έχουμε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων: Το όριο ασφαλείας είναι 55 και εμείς έχουμε 20», προσθέτει η κ. Πλυτά (στη φωτογραφία, μαζί με τον κ. Πετράκο, την προϊσταμένη Νοσηλευτριών Παναγιώτα Πουλοπούλου και την Βασιλική Κορογώνα μαία – υπεύθυνη Οικογενειακού Προγραμματισμού). 

ΣΤΟ «ΛΗΤΩ»

Ακόμη ένα μωρό γεννήθηκε στη Μεσσηνία την 1-1-2018 και ώρα 6.45 το απόγευμα, στο Μεσσήνιον Θεραπευτήριον «Λητώ» με τη συνδρομή του γιατρού Ανδρέα Πολυδώρου. Είναι το κοριτσάκι του Γιώργου Σταθακόπουλου και της Μαρίας Πουλοπούλου-Σταθακοπούλου, το οποίο γεννήθηκε με καισαρική και ήρθε στον κόσμο με βάρος 2.640 γραμ. Αυτό είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας, και κοντά του ήταν η παιδίατρος Χαρά Κυριακοπούλου. 

Επίσης χθες το μεσημέρι που έγινε το ρεπορτάζ της «Ε», στο «Λητώ» αναμενόταν να έρθουν στον κόσμο άλλα 3 μωρά.

Ολα να είναι καλότυχα!