Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 17:01

Ποδηλατοβόλτα από γονείς παιδικών σταθμών της Καλαμάτας

Ποδηλατοβόλτα από γονείς παιδικών σταθμών της Καλαμάτας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας «Η Αλληλεγγύη» διοργάνωσε χθες ποδηλατοβόλτα.

Οι γονείς και τα παιδιά συναντήθηκαν στη βόρεια είσοδο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων και ξεκίνησαν την πρώτη τους ποδηλατοβόλτα (ή πεζοπορία για όσους άφησαν το ποδήλατο στο σπίτι) ως την παιδική χαρά της Παραλίας. Στο δρόμο κουβέντιασαν, γνωρίστηκαν, ενώ τα παιδιά έμαθαν να ποδηλατούν σωστά και πιο θαρραλέα. Στην παιδική χαρά τα παιδιά χόρτασαν παιχνίδι, οι μεγάλοι συνέχισαν την κουβέντα, ενώ πολλοί πήγαν και στην πλαζ και απόλαυσαν ακόμη περισσότερο την ηλιόλουστη μέρα. Κάποιοι έβρεξαν και τα πόδια τους στη θάλασσα. Η κυριακάτικη ποδηλατοβόλτα άρεσε στα παιδιά και τους μεγάλους και φυσικά ο σύλλογος θα συνεχίσει, επιλέγοντας και άλλους προορισμούς. 

Κατά τα άλλα, ο σύλλογος συνεχίζει τις συναντήσεις γνωριμίας και ενημέρωσης στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα γίνει συνάντηση στον 5ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, στην οδό Ευαγγελιστρίας, απέναντι από την Εφορία. Στον 4ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, που βρίσκεται στην οδό Φιλοποίμενος και Γιαννιτσών, θα γίνει συνάντηση την Τετάρτη το απόγευμα.

Στις 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης, Ενημέρωσης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕΠΕΠΨΥ), με θέμα «Πώς να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση στα παιδιά μας;».

Για τις Απόκριες ο σύλλογος θα διοργανώνει την εκδήλωση «Χορός στο γαϊτανάκι των παιδιών μας», στις 11 Φεβρουαρίου στην πλατεία Οθωνος.