Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 16:26

Εξι κατσικάκια γέννησε κατσίκα στην Καλαμάτα! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Εξι κατσικάκια γέννησε κατσίκα στην Καλαμάτα! (βίντεο)

Εξι υγιή κατσικάκια γέννησε κατσίκα, σε αγρόκτημα στην περιοχή του μοναστηριού του Προφήτη Ιωήλ στην Καλαμάτα, γεγονός σπάνιο, καθώς συνήθως οι κατσίκες γεννούν μέχρι 4 κατσικάκια.

Ο Τάσος Μελιτσιώτης, γνωστός έμπορος της πόλης, που είναι ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος και της κατσίκας, μας είπε ότι η κατσίκα που γέννησε για 3η φορά, είχε κάνει την πρώτη φορά 3, τη δεύτερη 5 και τώρα 6 κατσικάκια. Επεσήμανε ότι για να μείνουν ζωντανά μετά τη γέννα, χρειάστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ιδιαίτερη φροντίδα και ζεστασιά, από τον ίδιο και τη σύζυγό του Λίτσα. Παρατήρησε ότι η κατσίκα πρέπει να είναι ξεχωριστής ράτσας, όπως η ελβετική που κάνει 4 με 6 κατσικάκια κι εκτίμησε πως σημαντική ήταν και η συμβολή του τράγου της κ. Στυλιανής της αγρότισσας, από το Σπιτάλι.

Ο κ. Μελιτσιώτης μας είπε ότι ο ίδιος και η γυναίκα του αγαπούν τα ζώα που έχουν στο αγρόκτημά τους και ιδιαίτερα τις 3 κατσίκες τους. Μάλιστα σημείωσε ότι επειδή η ξεχωριστή κατσίκα που φροντίζει και προσπαθεί να θηλάσει όπως είδαμε και τα 6 κατσικάκια, δεν θα έχει γάλα για όλα, θα πρέπει οι ίδιοι να δείξουν ακόμα μεγαλύτερη φροντίδα για να τα μεγαλώσουν.

Γ.Σ.


NEWSLETTER