Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 16:35

Εθιμοτυπικές συναντήσεις Φωτόπουλου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Στην Καλαμάτα για τις καθιερωμένες εθιμοτυπικές επισκέψεις στον μητροπολίτη Χρυσόστομο και την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη βρέθηκε χθες ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Βαγγέλης Φωτόπουλος.

Με την ευκαιρία ο ταξίαρχος συναντήθηκε και με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο αστυνομικό ρεπορτάζ.

Στις συναντήσεις του, τον γενικό διευθυντή συνόδευσαν ο διευθυντής Αστυνομίας του νομού, αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας, και ο επικεφαλής του γραφείου Ενημέρωσης των δημοσιογράφων, υπαστυνόμος Α’ Κώστας Βραγγάλας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Επισκοπείο, αντηλλάγησαν απόψεις σε θέματα επικαιρότητας αλλά και συνεργασίας της Αστυνομίας με την τοπική Εκκλησία. Στο Διοικητήριο, η αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τον ταξίαρχο για την πάγια θέση στήριξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις υπηρεσίες που μάχονται για την προστασία του πολίτη και του προσέφερε αναμνηστική πλακέτα.

Οι επισκέψεις του γενικού στο νομό έκλεισαν με την συνάντησή του με τους δημοσιογράφους στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, καθώς ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ταξίδευε στην Αθήνα. Ο Β. Φωτόπουλος επανέλαβε για την εγκληματικότητα στο νομό ό,τι είχε απαντήσει και σε σχετική ερώτηση της “Ε” την προηγούμενη εβδομάδα στην Τρίπολη, όπου προσκάλεσε για συζήτηση τους αστυνομικούς συντάκτες της Περιφέρειας. Είπε λοιπόν ότι η Μεσσηνία δεν παρουσιάζει βαριά εγκληματικότητα, αλλά οι κλοπές -και αυτές “με σαφή πτωτική τάση”, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία-, που κατά κύριο λόγο απασχολούν τις διωκτικές αρχές στο νομό, είναι φυσιολογικό να κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται ανασφάλεια. Ομως, τόνισε ότι ο νομός είναι σε “καλά επίπεδα” και αυτό οφείλεται στην αποτελεσματικότητα του αστυνομικού προσωπικού.

Ν.Κ.