Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 08:16

Το πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Καλαμάτα

Το πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Καλαμάτα

 

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Αριστομένους, στις 11 το πρωί, κορυφώνονται την Κυριακή στην Καλαμάτα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, τη Βουλή ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας και τη Ν.Δ. ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί η δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, κατά την οποία θα προστή ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Μετά τη δοξολογία, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Γιάννης Σόλαρης, διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Στη συνέχεια, στην πλατεία 23ης Μαρτίου θα κατατεθούν στεφάνια, από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της Βουλής, τον ανώτερο διοικητή Φρουράς Καλαμάτας, την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, το δήμαρχο Καλαμάτας και τους εκπροσώπους των Ενώσεων Απόστρατων Στρατού Ξηράς και Αεροπορίας Ν. Μεσσηνίας και όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων του νομού.

Στις 11 θα ξεκινήσει η παρέλαση στην Αριστομένους, στην οποία θα μετάσχουν μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, μέλη χορευτικών - παραδοσιακών συλλόγων, πρόσκοποι και μέλη του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, του Τμήματος Εθελοντριών Ερυθρού Σταυρού, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ε.Ε.Σ. και αντιπροσωπευτικά τμήματα Πεζικού και Αεροπορίας.