Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 09:21

“Έξυπνο” κιτ από μαθητές του Λυκείου Μπουγά: Δεν ξεκινάς αν δεν φοράς το κράνος

Ενα “έξυπνο” κιτ, που δεν επιτρέπει στη μοτοσικλέτα να πάρει μπροστά αν ο αναβάτης δεν φορά κράνος, ανέπτυξαν μαθητές της Β' Λυκείου στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Οι μαθητές, όπως ενημερώνουν στη σχετική τους ανακοίνωση, συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Εικονική Επιχείρηση” του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, στο πλαίσιο του οποίου δημιούργησαν τη μαθητική κοινωνική επιχείρηση “Helm.e.t.”, με σκοπό τη μείωση των ατυχημάτων και τη διαμόρφωση παιδείας στη χρήση κράνους και στη σωστή οδηγική συμπεριφορά.

Επισημαίνουν δε ότι «ένας από τους στόχους μας είναι η προώθηση του "noctua", ενός "έξυπνου" κιτ επικοινωνίας του κράνους με τη μηχανή. Μετά την εγκατάστασή του, θα καθίσταται απόλυτα σαφές στον αναβάτη ότι το κράνος και η μηχανή είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, αφού αυτή δεν θα ξεκινά εάν ο οδηγός δεν φορά το κράνος του».

Οι ενδιαφερόμενοι να μάθουν περισσότερα για αυτό το “έξυπνο” κιτ, αλλά και να μετάσχουν στην στατιστική έρευνα των μαθητών, μπορούν να επισκεφθούν τον διαδικτυακό τόπο https://goo.gl/forms/y9wmScLVMddHFDCQ2.