Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 13:58

Τι να προσέξετε κατά την αγορά κρέατος

Γράφτηκε από την

Για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, ενόψει των γιορτών του Πάσχα και λόγω της αυξημένης ζήτησης προϊόντων ζωικής προέλευσης, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας έχει εντατικοποιήσει τους κτηνιατρικούς υγειονομικούς ελέγχους.

Μάλιστα, θέλοντας να ενημερώσει υπεύθυνα τους καταναλωτές, απευθύνει, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες συστάσεις:

“Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές ή από δήθεν παραγωγούς θα πρέπει να αποφεύγονται, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.

Αγοράστε κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες-ψυγεία, και όχι αυτά που είναι εκτός ψυγείου, κρέμονται από τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνες και μικρόβια.

Να μην αγοράζετε αρνιά και κατσίκια που δε φέρουν τις προβλεπόμενες σφραγίδες, γιατί αυτά δεν υπέστησαν τον απαραίτητο κτηνιατρικό- υγειονομικό έλεγχο και κατά πάσα πιθανότητα εσφάγησαν σε μη ελεγχόμενους από την Κτηνιατρική Υπηρεσία χώρους και κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες”.