Κυριακή, 08 Απριλίου 2018 19:24

"Ναρτούρα”: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός παιδικού διηγήματος

 

Το Α' μέρος του διαγωνισμού παιδικού διηγήματος που προκηρύσσει το Σωματείο για τη Φύση και την Τέχνη "Ναρτούρα" ξεκίνησε χθες, με σκοπό την έκδοση ενός βιβλίου.

Η συμμετοχή των παιδιών στον διαγωνισμό δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση τόσο για τα ίδια, όσο και για τους γονείς και κηδεμόνες τους. Ο φορέας διοργάνωσης αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησής του και θα διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα των δημιουργών. Η συμμετοχή των παιδιών είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους αυτή. Μαζί με το διήγημα θα επισυνάπτεται και η υπεύθυνη δήλωση από τον ασκούντα την επιμέλεια του παιδιού. Και τα δύο μαζί, θα αποστέλλονται στην διεύθυνση:paidikosdiagonismos@nartura.eu, που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, με την ένδειξη (θέμα): “παιδικός διαγωνισμός Ναρτούρα”. Η φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης θα είναι στην ηλεκτρονική σελίδα: www.nartura.eu

Τα διηγήματα θα αξιολογηθούν από επιτροπή, που θα αποτελείται από τους: Ισμήνη Καπάνταη, Μάνο Κοντολέων,  Ζωή Νικητάκη. Στη συνέχεια, τα καλύτερα από αυτά θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο: «Οι περιπέτειες του Ναρτούρου και της Ναρτούρας». Η επιτροπή θα πρέπει να επιλέξει και τα 3 καλύτερα διηγήματα από την παραπάνω συλλογή. Οι νικητές θα κερδίσουν μια σειρά σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. Κάθε παιδί - από όλο το νομό Μεσσηνίας, ηλικίας από 10 έως 16 ετών - καλείται να γράψει ένα διήγημα με δύο ήρωες˙ ένα αγόρι, τον Ναρτούρο και ένα κορίτσι, τη Ναρτούρα. Ο τόπος που θα διαδραματίζεται η ιστορία θα πρέπει να είναι κάποιο πολιτιστικό, ιστορικό ή φυσικό μνημείο της περιοχής που ζει ο κάθε διαγωνιζόμενος. Ο τόπος αυτός θα πρέπει να αναφέρεται και στον τίτλο του διηγήματος.

Οι νικητές του Α' μέρους του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσα στο Δεκέμβριο.