Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 16:44

Μαθητικό Φεστιβάλ διοργανώνει η ΚΝΕ στην Καλαμάτα

Μαθητικό Φεστιβάλ διοργανώνει η ΚΝΕ στην Καλαμάτα

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα γίνει την Παρασκευή 27 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας στις 8.30 μ.μ. με σύνθημα «Τρέλα δεν είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας...

Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!» από τον «Δον Κιχώτη» του Μιγκέλ Θερβάντες. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσής της ΚΝΕ.

Οπως κάνουν γνωστό οι διοργανωτές για τη δράση αυτή: “Θέλουμε να σηματοδοτήσει το περιεχόμενο της συζήτησης που επιδιώκουμε να ανοίξουμε με δεκάδες μαθητές. Την ανάγκη, δηλαδή, να μη συμβιβαστούν, να μην εγκαταλείψουν τα όνειρά τους, αλλά να ψάξουν την πραγματική αιτία της αδικίας γύρω τους, να δώσουν απάντηση στο «γιατί» σήμερα ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσουμε καλύτερα, «μοιραζόμαστε» φτώχεια, ανεργία και ανασφάλεια, και να πάρουν θέση στον αγώνα για να αλλάξει αυτός ο κόσμος, να ανατραπεί! Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πλέον το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι θεσμός. Ενας θεσμός που διαρκώς εξαπλώνεται, ανανεώνεται, εξελίσσεται. Το Μαθητικό Φεστιβάλ ΚΝΕ γίνεται σε μια περίοδο που «μυρίζει μπαρούτι»... Οι έντονες εξελίξεις στη γειτονιά μας, στη Μέση Ανατολή, αλλά και στο «σπίτι» μας, στα Βαλκάνια και το Αιγαίο, σε συνδυασμό με τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που «σέρνει» το άρμα των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, καλλιεργώντας τον εφησυχασμό, δημιουργούν ιδιαίτερη ανησυχία στο λαό και τη νεολαία. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η συζήτηση γύρω από τις αιτίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου, μαζί με την οργάνωση της πάλης ενάντια στον πόλεμο, για να ξεκουμπιστούν από την Ελλάδα όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις, ενάντια στα επικίνδυνα σχέδια για αλλαγή συνόρων”.