Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 08:29

Μεσσηνία: Εγκαταλελειμμένο το Ιππικό Κέντρο στο Πλατύ

Μεσσηνία: Εγκαταλελειμμένο το Ιππικό Κέντρο στο Πλατύ

 

Στην τύχη του έχει εγκαταλειφθεί, χορταριασμένο και αναξιοποίητο, το Ιππικό Κέντρο που έφτιαξε ο Δήμος Καλαμάτας στο Πλατύ και ποσό 128.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Leader” πήγε στο βρόντο.

Την εικόνα αυτή της εγκατάλειψης και της απαξίωσης εμφάνιζε χθες το κέντρο, ένα χρόνο μετά τα επίσημα εγκαίνια που είχαν γίνει πέρυσι, πριν τις ιπποδρομίες του Αγίου Γεωργίου, από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Τότε ο δήμαρχος είχε επισημάνει ότι το έργο αυτό και το Πλατύ μπορεί να γίνει το κέντρο των ιππικών αγώνων της Πελοποννήσου και είχε δώσει την υπόσχεση πως «κάθε χρόνο θα έχουμε και κάτι να προσθέτουμε στις ιπποδρομίες». Είχε ζητήσει τη συνεργασία της τοπικής κοινότητας και του Συλλόγου Φιλίππων με έδρα το Πλατύ, προτρέποντας “να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι”. Είχε ευχαριστήσει τον Γιώργο Μαντζή, ομογενή επιχειρηματία από το Πλατύ, τον οποίο χαρακτήρισε ευεργέτη του χωριού και του δήμου.

Την κατασκευή του Ιππικού Κέντρου είχαν χαιρετίσει η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νίκος Νίκας.

Σύμφωνα με την περσινή ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, “οι εργασίες για το Ιππικό Κέντρο στο Πλατύ πραγματοποιήθηκαν από το πρόγραμμα "Leader" και ήταν προϋπολογισμού 128.000 ευρώ. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν χώρους διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων, διεξαγωγής αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας, καθώς και δύο μεταλλικές κερκίδες δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου η καθεμία. Σκοπός είναι να καταστεί αυτός ο χώρος κέντρο εξάσκησης και αγώνων υπερπήδησης εμποδίων και δεξιοτεχνίας ίππων για όλη τη Μεσσηνία”.

Γ.Σ.