Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 18:50

Τρομακτικές στιγμές στη Μάνη από την πυρκαγιά στο Λεύκτρο - Τραυματίστηκε εθελοντής!

Γράφτηκε από την

Τρομακτικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι της Μάνης τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όταν ξέσπασε πυρκαγιά και πολύ κοντά σε σπίτια στο χωριό Λεύκτρο.

Μέσα στη νύχτα εκκενώθηκαν σπίτια καθώς ήταν ιδιαίτερα μεγάλος ο φόβος η φωτιά δεν επεκταθεί σε όλο το χωριό. Σύμφωνα με την πρόεδρο της εθελοντικής ομάδας Γαία Χριστίνα Κωνστάντιου, όταν χτύπησαν οι καμπάνες μέσα στη νύχτα ήταν άμεση η κινητοποίηση όλων των πολιτών και χάρη στην προσπάθεια όλων η φωτιά δεν πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Έσπευσαν άμεσα πολίτες με τρακτέρ και βυτία, και συνολικά 11 πυροσβεστικά οχήματα μεταξύ των οποίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, του δήμου και της Γαία.

Το ευτύχημα είναι πως η φωτιά άλλαξε πορεία με την αλλαγή του ανέμου μέσα στη νύχτα πράγμα που συνέβαλε καθοριστικά στο να έχουν επιτυχία οι προσπάθειες όλων, οι οποίοι μάχονταν με τις φλόγες μέχρι το πρωί.

Μάλιστα, ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε στη διάρκεια της κατάσβεσης και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου.

Η κ. Κωνστάντιου τονίζει πως μέσα στις τελευταίες ημέρες έχουν εκδηλωθεί αρκετές πυρκαγιές, πράγμα που αποδίδει σε ανθρώπινη αμέλεια.

Ο απολογισμός της καμένης έκτασης ανέρχεται σε 12 στρέμματα, και όπως τονίζει ήταν ευτύχημα που δεν κάηκαν σπίτια.

Κ.Δ.