Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 15:10

Ομιλία για τα παιδιά στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας

Ομιλία για τα παιδιά στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας

Ομιλία με θέμα “Παιδιά θύτες και θύματα. Η αναγκαιότητα της κοινωνικής συμμετοχής” θα γίνει σήμερα, στις 8 μ.μ., στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας, πλατεία Οθωνος 10. Ομιλήτρια θα είναι η Αγγελική Ρουμελιώτου, επιμελήτρια ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Νέων, σκοπεύει στο “να διερωτηθούμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε το παιδί και τις ανάγκες του” - και θέτει ερωτήματα όπως: “Οταν ένα παιδί παρανομεί, είναι θύμα ή θύτης; Ή και τα δύο; Οταν παραμελείται, κακοποιείται, πονάει, τι θα τον κάνει τον πόνο; Θα τον καταπιεί ή θα τον πετάξει αλλού; Οταν ψηλώνει μέσα σε ένα σπίτι πολύ χαμηλό σε αξίες και αρχές, πώς θα μάθει να τις αναγνωρίζει; Οταν δεν αγαπιέται, γιατί θα πρέπει να αγαπήσει;”. Και εκεί είναι η πρόκληση: “Να δούμε το φως που κρύβεται σε κάθε παιδί που διαλέγει το σκοτεινό δρόμο”, όπως αναφέρουν ενδεικτικά οι διοργανωτές.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι την προσπάθεια αυτή πλαισιώνει και στηρίζει “μια τεράστια σε δύναμη ψυχής ομάδα ανθρώπων. Είναι οι εθελοντές και οι υποστηρικτές μιας προσπάθειας που γίνεται στα Δικαστήρια Ανηλίκων”.