Παρασκευή, 11 Μαϊος 2018 18:20

Εγγραφές από Δευτέρα στον βρεφονηπιακό του ΟΑΕΔ

Εγγραφές από Δευτέρα στον βρεφονηπιακό του ΟΑΕΔ

Την προσεχή Δευτέρα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στον Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ, στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα (τηλ. 27210 21984), για τη σχολική χρονιά 2018-2019.

Οι γονείς και κηδεμόνες των βρεφών-νηπίων, για να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στον Βρεφονηπιακό Σταθμό τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ γίνονται δεκτά βρέφη και νήπια από 8 μηνών έως και 4,5 ετών (προνήπια). Η λειτουργία των σταθμών διαρκεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου του επομένου έτους, επί 5 ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το ωράριο λειτουργίας των σταθμών ξεκινά  στις 6.45 π.μ. και τελειώνει στις 4 μ.μ.

Οι σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους για τις θερινές διακοπές τον μήνα Αύγουστο, από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και την 5η Ιανουαρίου, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Θωμά, καθώς επίσης κατά τις επίσημες αργίες των δημόσιων υπηρεσιών και τις τοπικές εορτές.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα δημιουργηθούν προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής για βρέφη από 8 μηνών έως και 17 μηνών, από 18 μηνών έως και 30 μηνών, και από 31 μηνών έως την προσχολική ηλικία (προνήπια). Μέσα σε διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς.

Οι τελικοί πίνακες επιλογής θα αναρτηθούν το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης καθορίζονται από την υπ’ αριθμ. 1325/33/08-05-2018 Απόφαση του Δ.Σ. ΟΑΕΔ.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.